Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jerry Springert néz az angol bíróság

2006.07.19. 16:28
A Jerry Springer Show készítői a műsor le nem játszott részekért is pénzt kérnek, a brit forgalmazó nem fizetne, mert szerintük a sorozat minden szabályt áthágott. Most a Legfelsőbb Bíróság szakértőinek kell megvizsgálniuk a műsor tartalmát.


Jerry Springer
fotó: www.lynngoldsmith.com
A brit forgalmazók és a Jerry Springer Show készítői közt dúló vita miatt a Legfelsőbb Bíróság szakértőinek kell megvizsgálnia a műsor tartalmát, írta a BBC.

A Flextech televízió, a Jerry Springer Show brit forgalmazója 2002-ben felbontotta a szerződését a Universal Studióval, így abbahagyták a műsor sugárzását az Egyesült Királyságban. A Flextech indoka az, hogy a műsor túl durva. Az Universal azonban nem ért ezzel egyet, és követeli a pénzét a teljes sorozatért.


A Flextech 1998-ban kötött szerződést az Universallal a Jerry Springer Show sugárzására.

2002-ben a cég jogi képviselői írtak egy levelet a Universalnak, kérve a műsor tartalmának megváltoztatását, ami nem meglepő módon azonban nem következett be.

Meg kell nézni néhány részt

A Flextech állítja, fő műsoridőben, a szabályok értelmében nem lehet leadni a a show-t. Ezzel szemben a Universal ragaszkodik ahhoz, hogy változtatás nélkül fusson tovább a műsor. Álláspontuk szerint a britek megszegték a szerződést, így követelik a pénzt a műsorra nem tűzött részekért is.

David Neuberger, bíró azon a véleményen van, hogy számos epizódot nem lett volna szabad sugározni, de arról még nem döntöttek, hogy tényleg szerződésszegésről van-e szó.

Ahhoz, hogy ezt kiderítsék a szakértőknek többek közt, különböző évadokból kell végig nézniük részeket, és össze kell hasonlítaniuk őket.

Székszétverés főműsoridőben

A Jerry Springer Show 1991-ben indult politikatémájú vitaműsorként, de mivel a nézettsége alacsony volt, a producerek úgy döntöttek, hogy kicsit felpörgetik a műsort. Ezután a műsor témái olyanok voltak, mint például, hogy "Levágtam a férfiasságom és hozzámentem egy lóhoz". A műsort világszerte bírálják durvasága miatt.

De nem csak a témák, hanem a kezdeti szolid beszélgetések is száznyolcvan fokos fordulatot vettek. Az újabb részekben nem volt ritka, hogy a meghívott szereplők egymásnak, a biztonságőröknek vagy a berendezésnek estek.