Jolán
2 °C
4 °C

Új Galaxis útikalauz-regény készül

2008.09.20. 10:24
Jövő év végén jelenik meg a Galaxis útikalauz stopposoknak hatodik kötete, amit Douglas Adams helyett egy detektívregény-szerző ír meg.

Eoin Colfer folytatja Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című regénysorozatát. Az And Another Thing... című új regény megszületésének hírét a napokban jelentette be a Penguin kiadó. A közlemény szerint a hét éve elhunyt Adams özvegye, Jane Belson áldását adta a könyvre.

Colfer, aki Artemis Fowlról, az ír csodagyerekről szóló ifjúsági detektívregényeivel futott be, elmondta, hogy nagy rajongója volt Adams regényeinek, amelyek rádiójáték-sorozatként kezdték sikeres pályafutásukat a BBC-n.

Douglas Adams a hatodikat is betervezte

A Galaxis útikalauz főhőse Arthur Dent, aki az Univerzumban stoppolgat, miután a Földet egy intergalaktikus sztráda építése miatt elpusztítják. Adams öt Galaxis-regényt írt, mielőtt 2001-ben szívroham következtében elhunyt, de egy hatodik kötetet is tervezett: "Az öt rossz számnak tűnik, a hat jobb" - mondta egyszer.

Colfer munkája 2009 októberében jelenik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?