A Clinton-féle csirke és más finomságok

2003.07.18. 11:50
Bill Clinton szakácskönyvet ad ki, melyben a receptek mellett a korábbi elnök életének érdekes történetei is helyet kaptak.
Bill Clinton összehívta híres barátait és levett őket egy-egy receptre, pénzügyi alapokat teremtve ezzel saját alapítványának.

A Clinton Elnöki Alapítvány elmondása szerint a 35 dolláros receptkönyv a következő hónapban jelenik meg. A "Clinton elnöki Központ szakácskönyve: a cslád és a barátok recetjeinek gyűjteménye" címet viselő kötet 250 receptet tartalmaz, olyan ismert konyhaművészektől, mint Muhammad Ali, Bono, Christie Brinkley, Chevy Chase, Whoopi Goldberg, Don Henley, Quincy Jones, Bruce Lee, Sophia Loren, Mary Steenburgen, Barbara Streisand vagy Elisabeth Taylor.

A szakácskönyvet interneten, az elnöki alapítvány honlapján lehet megrendelni.

A receptek mellett érdekes történetek olvashatók a gyűjteményben, többek között Clinton életének epizódjai is, feltehetőleg cenzúrázva. A műben megtalálható Clinton kedvenc csirkés receptje, Hillary Clinton csokis sütijének leírása, valamint az elnök közeli barátainak gasztronómiai újításai. Ilyen például a Kirk Hanlin, korábbi elnöki tanácsadó "Air Force One" szendvicsének receptje.

A Clinton családnak nem ez lesz az első könyve; Hillary Clinton közelmúltban megjelent könyve, a Living History (Élő történelem) mára bestseller lett. A drudgereport.com hírblog információja szerint a héten első helyen szerepel az amerikai könyveladási listán. Egy hét alatt több, mint 55.000 példány fogyott el belőle. ami a nem fikciós kategóriájú könyvek között példátlanul magas szám. Összetettben pedig már egymillió példání környékén jár.

Hillary a nagy sikereket megérő Élő történelem előtt sem tétlenkedett. Más, kevésbé ismert könyvei is napvilágot láttak: az An Invitation to the White House: At Home with History (Meghívó a Fehér Házba: Otthon a történelemmel) valamint a gyerekeknek írott Dear Socks, Dear Buddy: Kids' Letters to the First Pets (Kedves Socks, kedves Buddy: Gyerekek levele az első háziállatukhoz) és az It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us (Egy egész falu kell hozzá: mit tanítanak nekünk a gyerekek?), mely nevelési tanácsokkal szolgál.