Színészbalesetek Szegeden

2001.08.02. 14:51
Két súlyos színpadi baleset történt az idén különösen gazdag színházi programot kínáló Szegeden, egy opera-énekesnő és egy táncosnő kényszerült átmenetileg tolókocsiba. Szonda Évát, a Szegedi Nemzeti Színház énekesét szerdán a városháza udvarán érte a baleset.
Szonda Évát, a Szegedi Nemzeti Színház énekesét szerdán a városháza udvarán érte a baleset - mondta el az MTI-nek csütörtökön a kárvallott művész. A Muzsikáló udvar elnevezésű hagyományos nyári színházi program keretében a Szegedi Kisopera Offenbach: Piaci dámák című egyfelvonásos vígoperáját mutatja be pénteken és szombaton.

Sípcsonttörés a habszivacsnak látszó vízben

A hangulatos városházi udvaron próbáltak a művészek, Szonda Évát, a kukta életre keltőjét a darab szerint vízbe kellett lökni. Az énekesnő olyan szerencsétlenül esett a vizet jelképező habszivacsra, hogy eltört a jobb sípcsontja. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a baleset előtt néhány perccel érkezett egy mentő a városházához, így az orvosi segítségre nem kellett várni.

Szonda Éva jelenleg otthon pihen, de az előadást nem mondta le, Toronykőy Attila rendezővel együtt gondolkodnak a történet olyan módosításán, hogy az énekesnő tolókocsiban ülve játszhassa el szerepét.

Szalagszakadás A fából faragott királyfi premierjén

A Szegedi Kortárs Balett tagja, Markovics Ágnes a Szegedi Szabadtéri Játékok Bartók-estjének múlt pénteki premierjén szenvedett súlyos sérüléseket. Az együttes A fából faragott királyfi című táncjátékot mutatta be a Dóm téren.

A királylány szerepét alakító Markovics Ágnesnek egy rossz mozdulatnál megsérült a térde. Az előadás kettős szereposztással készült, a premier Barta Dóra beugrásával folytatódott.

A táncosnő a távirati irodának elmondta, hogy nagy fájdalmai voltak, a hétfői műtét óta már jobban van. Az operáció során az orvosok elülső keresztszalag- belső oldalszalag-, valamint porcbetétszakadást állapítottak meg.

Markovics Ágnest csütörtökön hazaengedték a szegedi traumatológiai klinikáról, de hat hét múlva ismét megoperálják a térdét. Addig dunaújvárosi otthonában fog pihenni, és gyógytornával erősíti izmait. Teljes felépülése - mondta el - egy évig is eltarthat.