Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fieszta-körkép

2002.12.28. 12:33
Ha Önt csak 2003-ban szedik elő a csocsóasztal alól egy pszichotikus rezesbanda és egy Csubakka-jelmezt viselő, ivócimborának látszó tárgy társaságában, akkor valószínűleg teljesítette az általunk ajánlott szilveszteri túlélő túra jelentősebb állomásait. Nézzen körül!

Kezdjük az estét a Kultiplexben! Itt este 10-től egészen január 2. hajnalig monstre Tilos Party lesz a visszatérés jegyében. A bulin fellép a 100 tagú Tilos dj-zenekar, két helyszínen, egymás után, libasorban. Tilos- és WiW-közeli buli lesz a városligeti Olof Palme Házban. Naga, Lee N'Gum, Arabsanyi és Infragandi után a Titusz-Tadeusz duó is megtekeri a bakeliteket.

Tuti tipp
Akinek még mindig lövése sincs, merre induljon bele az éjszakába, annak szívből ajánljuk a hagyományos előszilveszteri bulit a Lovin. Itt mindenkinek lecsöppen egy-egy házibuli cím, ingyen belépő, forró tea, akármi. Ne szégyenkezzen, mi is így kezdtük!
A Hysteria Fesztivál hagyományait folytatva idén új helyszínen és új néven, az AXEtázis Bónusz Partyn várják a bulizni vágyókat a főváros legnagyobb szilveszteri rendezvényére. December 31-én a SAP- és Körcsarnok területén a tengerentúli, az európai és a hazai partiélet ismert reprezentánsai pörgetik át a vendégeket az új évbe. A progresszív techno bulin a brit The Advent, az Egyesült Államokból érkező Damon Wild, a portugál Wla Garcia, a német Jescho Schuck és a Bécsből meghívott Felipe mellett a hazai élvonal - Hot X, Budai, Igor Do´urden, Jay Cortez, Newl, Lewi - pörgeti a lemezeket. A Körcsarnokban a trance és house szerelmesei a brit triász, dj Spooky, Oliver Macgregor, Rich Keen mellett szintén hazai sztárok - Tommyboy, Kühl, Clark, Randall, Schön - zenéjére búcsúztathatják az óévet. >>Részletek

Az Ernst Múzeum és a Bábszínház után most a Gödör Klubban (Budapest V., Erzsébet tér) tartják a legendás Rózsa presszó-szilvesztert. A 19 órai kapunyitást irodalmi szkander köveeti, amelynek párbajbírója: Karafiáth Orsolya, címe pedig: Lenyomja-e Terézanyu Terézaput? A Terézanyuk: Bárdos Deák Ági, Erdős Virág, Nagy Gabriella és Szilágyi Szilvia (Sisso) lesznek, a Terézapuk pedig: Harcos Bálint, Jánossy Lajos, Király Levente és Sáringer Károly. 21.00-kor kezdődne az Elektrik Bugi Kommandó, a legendás lóbanda szilveszteri bosszúattackja, majd egy hirtelen stílusváltással vérpezsdítő balkáni zenét játszik minden korosztálynak a Söndörgő zenekar. Az éjfélen való laza átmenetet 23.00-tól a Szilvási Gipsy Folk Band muzsikája biztosítja. Aztán Bekő Laci nyomja a már rég halottnak hitt, ámde ütős slágereket. Egykor még Lucia is hastáncol egyet.

A Pótkulcsban (Csengeri u. 65/B) Szilvesz-Teri címmel nyilvános házibuli lesz, ahol 21.00-tól a Batyi Gipsy Band szórakoztat cimbalommal, nagybőgővel, hegedűvel. Szerencsehozó kismalacok (marcipán), tombola, pezsgőfolyam, tánc, lencse, virsli, mézes pálinka minden menynyiségben, és hajnalban féllábon-álló verseny az udvaron.

Metálosok menjenek a PeCsába (Bp. XIV., Zichy M. u. 14.). Itt 14.00-kor kezdődik a Fémszilveszter, ahol az Auróra, a Cool Head Clan, a Monastery és a Wisdom fog játszani, és a Moby Dick lesz az est fémpontja. Az Old Man´s Music Pub felé (Bp. VII., Akácfa u. 13.) meg a blues-fanok induljanak, mert ott a Muddy Shoes koncertezik és Rudi Show szórakoztat. >>Részletek

A Zeneakadémia nagytermében (Bp. VI., Liszt F. tér 8.) 23.00-kor szilveszteri koncertet ad az Amadinda ütőegyüttes és Presser Gábor. Vendégeik lesznek: Vigh Andrea hárfán és Karácsony János gitáron. A másnapi, 19.30-kor kezdődő újévi koncert házigazdája a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. A repertoáron: Liszt, Mendelssohn, Brahms, J. Strauss, Schubert és Dvorák. >>Részletek

A Toldi mozi újjávarázsolt kávézója (Bp., V., Bajcsy-Zs. út 36-38.) szintén nem maradhat ki az ünneplésből: Litera-előszilvesztert tart 30-án 20.00-tól, ahol többek között tiszteletét teszi Garaczi László és Para-Kovács Imre és Legát Tibor, meg sokan mások, hogy szerv-dialógusokat folytassanak. Szilveszter napján pedig 21.00-tól a bicajos futárok hagyományos Csótányderbijével indít a program, ahol lehet utolsó fogadásokat kötni, majd a Karabély zenekar és a Special Gizda játszik. Aztán dj Barba és Gólem lemezire mehet a tánc.

Kereken 2002 forintért lehet majd egy napig szilveszterezni a Millenáris Park egész területén, ahol december 31-én a G épületben, a Fogadóban 20.00-tól Boban Markovic vidám balkáni beindítójával és lélekmelegítőkkel kezdődik a program. Utánuk 21.15-től Besh o´ Drom, Amorf Ördögök és Le Biscuit szövetkeznek. Éjféltől az ajándék pezsgő után Kispál és a Borz, aztán az Energy Gipsy Band + dj Mango adja a Rádió Š élő sávját, innentől kezdve pedig a Rádió Š-s dj-k adják majd egymásnak a lemezjátszót. A Padláson 20.00-tól hajnalig felnőttjátszóház lesz. >>Részletek