Ödön
1 °C
11 °C

Göttinger a legelmélyültebb rendező

2008.09.18. 09:06
A XIV. Alternatív Színházi Szemle fődíját a Tünet Együttes kapta az Alibi című előadásért.

A kedden véget ért színházi szemlén, amin első alkalommal adott otthont Debrecen, a zsűri négy kategóriában jutalmazta a résztvevőket: a fődíjon kívül a legjobb rendezésért, és a színpadi jelenlétért is kiosztottak elismerést, és egy különdíjat is átadtak.

A szemle fődíját elnyert Tünet Együttes Alibi című előadása a zsűri indoklása szerint komplex módon használta fel a különböző színházi és kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket, az alternativitás tiszta és természetes jelentését adva.

A legjobb rendezés díját Göttinger Pál kapta az "a.N.N.a." című előadás "invenciózus, elmélyült elemzésen nyugvó" rendezéséért. A színpadi jelenlétért járó díjat Deák Emese érdemelte ki, az Élőkép Társulat Végtelen című produkciójáért.

A zsűri a különdíjat - a Fővárosi Önkormányzat díját - Gergye Krisztián Társulatának adományozta, a Melankólia című előadás "nagy ívű zenei összeállításáért és kivitelezéséért, és a zene kiváló táncdramaturgiai alkalmazásáért".

A XIV. Alternatív Színházi Szemlét, amelynek célja, hogy összegyűjtse, bemutassa és díjazza az adott évben független színházi területen, különböző műfajokban született alkotásokat, szeptember 12. és 16. között rendezték meg a cívis városban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?