Két nőt pusztított el egy szobor

2006.11.30. 13:51
A 74 éves Maurice Agist Londban tartóztatta le a rendőrség, mivel a nyomozás vétkesnek látta két nő halála miatt, amit a szobrász 2500 négyzetméteres szabadtéri alkotása okozott.

A 68 éves Elizabeth Collings és a 38 éves Claire Furmedge július 23-án tragikus körülmények között halt meg a Riverside Parkban, és többen megsérültek, mikor elszabadult Agis Dreamspace névre keresztelt alkotása.

A 2500 négyzetméteres, színes, felfújható szobor 100 lábra emelkedett a levegőbe, és egy szélroham következtében szabadult el. Tizenhárman sérültek meg még az eseményen, köztük a három éves Rosie Wright, aki több sérülést is szenvedett.


Maurice Agis

"A nyomozást széles körben folytatjuk" - nyilatkozta Neil Malkin nyomozó, de még meg kell várni a szakértők véleményét arról, hogyan szabadulhatott el a Dreamspace, amit Agist 10 éve csinált.

Szeptemberben beszélt a művész először a tragédiáról: "Szép nap volt, mindenki boldog volt, és rengeteg ember volt ott, de hirtelen minden megváltozott: rögtön megpróbáltam felkapaszkodni, de csak lógtam rajta, majd leestem. Borzalmas volt."