Bányászváros bánya nélkül

2008.04.29. 11:06
Lapunk fotósa a Family Frostos kalandok után Tatabánya csellengő fiataljairól készített fotóriportot.

Milyen a szabadnak nevezett élet a diktatúra díszletei közt? Erre a kérdésre keresett választ Barakonyi Szabolcs, aki nem csak az Index fotósaként tevékenykedik, de sajátos hangulatú fotóriportokban dolgozza fel a mai Magyarország kevéssé sztárolt, de nagyon jellemző zárványvilágait.

Egy korábbi projektjében heteken át járta a kis falvakat egy Family Frostos autón, hogy ebből a sajátos szemszögből figyelhesse meg a figyelem peremvidékén élők világát.

Kattintson!

A keddtől a Dorottya galériában látható új anyaga egy valamikor fontos, de mára szerepét vesztett ipari város fiataljainak életét mutatja be. A képek nem csak esztétikai értékük miatt érdemelnek figyelmet, hanem azért is, mert érezhető: a fotós nem kívülállóként figyelte meg a témáját. Hanem hosszú időt töltött a srácokkal, velük ment bulizni, velük élte meg a lehangoló reggeleket, és a céltalan bolyongást a lakótelepekkel sújtott városban.

A Lucien Hervé- és Rodolf Hervé-díjas, Pécsi József-díjas fiatal fotóművész Tébánya című kiállítása április 30-tól június 26-ig látható a Dorottya galériában. A keddi megnyitón másik kollégánk, Magyari Péter mond hosszú megnyitóbeszédet.