Jenő
-3 °C
6 °C

Bányászváros bánya nélkül

2008.04.29. 11:06
Lapunk fotósa a Family Frostos kalandok után Tatabánya csellengő fiataljairól készített fotóriportot.

Milyen a szabadnak nevezett élet a diktatúra díszletei közt? Erre a kérdésre keresett választ Barakonyi Szabolcs, aki nem csak az Index fotósaként tevékenykedik, de sajátos hangulatú fotóriportokban dolgozza fel a mai Magyarország kevéssé sztárolt, de nagyon jellemző zárványvilágait.

Egy korábbi projektjében heteken át járta a kis falvakat egy Family Frostos autón, hogy ebből a sajátos szemszögből figyelhesse meg a figyelem peremvidékén élők világát.

Kattintson!

A keddtől a Dorottya galériában látható új anyaga egy valamikor fontos, de mára szerepét vesztett ipari város fiataljainak életét mutatja be. A képek nem csak esztétikai értékük miatt érdemelnek figyelmet, hanem azért is, mert érezhető: a fotós nem kívülállóként figyelte meg a témáját. Hanem hosszú időt töltött a srácokkal, velük ment bulizni, velük élte meg a lehangoló reggeleket, és a céltalan bolyongást a lakótelepekkel sújtott városban.

A Lucien Hervé- és Rodolf Hervé-díjas, Pécsi József-díjas fiatal fotóművész Tébánya című kiállítása április 30-tól június 26-ig látható a Dorottya galériában. A keddi megnyitón másik kollégánk, Magyari Péter mond hosszú megnyitóbeszédet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?