Klaudia
-3 °C
3 °C

A rendőrség feloszlatta a cseh technopartyt

2004.08.03. 19:07
A cseh rendőrség kedden megkezdte a tömeg feloszlatását Csehország legnagyobb illegális technozenei fesztiválján, amely így véget ért.
Fotó: EPA
Fotó: EPA
A tizenegyedik CzechTek fesztiválon résztvevő fiatalok a nyugat-csehországi Tachovhoz közeli Bonenov falu melletti réten hivatalos engedély nélkül ütöttek tábort. A cseh rendőrség kedden kezdte meg a tömeg feloszlatását. A helyszínről délutánra már tömegesen távoztak a részvevők, már csak mintegy háromszázan maradtak. Előzőleg mintegy ezer rendőr bekerítette a francia zenészek által vert legnagyobb három tábort.

Nem övék volt a rét

A rendezvényre, amelyre a hét végén 15 ezren látogattak el, ezért vonult ki a rendőrség, mert a terület haszonbérlője feljelentette a party szervezőit a rét jogtalan használata miatt.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A fiatalok egy része a felszólítással dacolva nem hagyta el a fesztivál helyszínét, s hétfő este üvegekkel, botokkal és kövekkel dobálta meg a területet körülzáró rendőröket.

Kedden a rendőrség éjfélig adott határidőt a még ott lévő fesztiválozónak a távozásra.

A rendezvény akár erő alkalmazása árán történő félbeszakítására a hírek szerint Stanislav Gross belügyminiszter, kijelölt kormányfő személyesen adott utasítást.