Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új Moldova-könyv: Történelemóra

2002.05.22. 16:50
Új kötete jelent meg Moldova Györgynek. A nagy hatású riportkönyveivel hírnevet szerzett író ezúttal tizenegy beszélgetést gyűjtött össze; társalkodópartnere a karikatúraműfaj nagy öregje, Kaján Tibor volt.
A Történelemóra című könyv szerdai bemutatóján Kaján Tibor - betegsége miatt - nem volt jelen. Moldova Kaján rajzait a "régi, jól megfőzött lekvár aljához" hasonlította, és Hofi Géza mellett korunk legnagyobb humoristái közé sorolta. - Karikaturistáról ilyen könyv még nem jelent meg - jegyezte meg az író. Moldova hónapokon át minden kedden találkozott Kajánnal az Astoria kávéházban - ezek a diskurzusok alkotják a könyv gerincét.

Moldova György a sajtótájékoztatón elmondta: a jövőben részint a Hócipőben (újra)induló aforizmarovatán, részben pedig az Úszóverseny üres medencében című új köteten fog dolgozni. kacérkodik azonban egy riportkönyvön is, amely a Vasas NB1-be történő visszatéréséről szól majd - az író reményei szerint.

A Történelemórát - amely egyben Kaján rajzainak albuma is - Molnár Tamás tervezte, és az Urbis kiadó jelentette meg 8500 példányban, ami a hazai könyvpiacon viszonylag magasnak számít.