TATE nélkül a Tűzraktárban

2005.07.27. 16:44
Idén diplomázott képzőművészek állítanak ki a Tűzraktár direkt nem steril tereiben.
A kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Magyar Iparművészeti Egyetem festészeti, grafikai, szobrászati és intermédia és vizuális kommunikáció tanszékein idén végzett hallgatók szerepelnek.

A kiállítás alapgondolata a hely spontán szellemiségének kiaknázása. Szokásos esetben a képzőművészeti kiállítóhelyek fehér falaikkal és semleges, egységes megvilágításukkal teljesen elhatárolják magukat a külvilágtól. A Tűzraktár kiállítóterei azonban egészen más szellemiséget képviselnek. Itt éppen azt mutatjuk meg, hogy milyen amikor a friss művészeti alkotások az adott, nem steril térrel konfrontálódnak. A tér néhol még őrzi az eredeti műszergyártási funkciók lenyomatait, az eredeti üzem térelosztását és ezzel egy letűnt korszak és üzemfelépítés nosztalgikus-kísérteties jelenlétét.

A kiállítás címében arra utal, hogy ez egy független, kulturális tér, amely a bejáratott intézményi infrastruktúra alternatívája. A hely és a kiállítás lényege a frissesség és a spontaneitás, a legújabb városi események azonnali befogadása.

Résztvevő művészek: Dabi István, Szörényi Beatrix, Mécs Miklós, Nagy Boglárka, Ráskai Szabolcs, Makhult Gabriella, Németh Róbert, Pálinkás Szilvia, Antal Balázs, A. Király András, Drozsnyik Dávid, Födő Gábor, Staudt Ágnes, Zagyva László, Maróti Dénes, Batykó Róbert, Dunai Edit, Énzsöly Kinga Éva, Farkas Rita, Molnár László, Milinszki Árpád, Schumy Éva, Szabó Norbert, Szenteleki Gábor, Tóth Ágnes, Töttös Kata, Verebics Katalin, Kulpinszki Renáta, Dajko Tibor, Páll Zoltán, Varga Eszter, Éltes Barna, Ordódy Tamás, Németh József, Boros Miklós János, Puklus Péter, Magyarósi Éva, Fabricius Anna, Falvay Miklós.

A kiállítás látható: 2005 augusztus 4 - augusztus 21.
Helye: Tûzraktár kulturális központ, Budapest, IX. Tûzoltó u. 54-56.
Kurátor: Iványi Brigitta