Ödön
1 °C
11 °C

Elhunyt Tyll Attila

2002.05.22. 13:49
Életének 79. évében elhunyt Tyll Attila Jászai Mari-díjas színművész. Az érdemes művészt május 20-án, hétfőn érte a halál. Tyll Attilát a Budapesti Kamaraszínház, a Magyar Színházi Társaság, valamint a Maszk Országos Színházegyesület saját halottjának tekinti; temetéséről később intézkednek.
Tyll Attila 1923. május 21-én született Szombathelyen, 1955-ben végezte el a Színház és Filmművészeti Főiskolát. 1951-től a debreceni Csokonai, 1959-től a szolnoki Szigligeti, 1961 és 79 között a Nemzeti Színházban játszott, majd a békéscsabai Jókai, a budapesti József Attila, a Józsefvárosi, illetve a Budapesti Kamaraszínház, valamint a Gyulai Várszínház társulatában lépett fel.

Főbb szerepei a színpadon: Polonius (Shakespeare: Hamlet), Peacock (Brecht-Weill: Koldusopera), de játszott a Századunk és a Fekete város című tv-sorozatokban is.

Munkásságát 1967-ben Jászai Mari-, 1992-ben Aase-díjjal, 1983-ban érdemes művészi címmel ismerték el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?