Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Unokájától lopták el Picasso képeit

2007.02.28. 20:09
Ötven millió euró értékű Picasso-festményeket loptak el unokája párizsi lakásából. A Maya babával képet, és Jacqueline egyik portréját lopták el a tolvajok, akik nem hagytak nyomot maguk mögött.

Ellopták Pablo Picasso két festményét a művész egyik unokájának párizsi lakásából, a kár értéke mintegy ötven millió euró - jelentette be szerdán a rendőrség.

A két mű a Maya babával (60 x 40 centiméter) és Jacqueline (Picasso második felesége) egyik portréja (170 x 150 centiméter). Az első képet akerettel együtt vitték el, míg a másikat kivágták onnan - tudósít a Reuters. A képek mellette egy rajzot is elvittek a tolvajok.

A rendőrség szerint a bűncselekmény hétfő éjjel történt, és a szóban forgó unoka, Diana Widmaier-Picasso lakásában, amely Párizs elegáns VII. kerületében található.


Maya babával (1938), Jacqueline (1962)

A rendőrség szerint a képeket az egész világon ismerik, és mindenhol kutatnak utánuk. Még mindig nem tudni, hogyan történt a betörés. A tolvajok a főépületbe másztak be éjszaka, de erőszakos behatolásnak nincs nyoma. A rendőrség szerint a betörés nagyon jól meg volt szervezve, jól informált profikat sejtenek a háttérben.

Picasso munkáit a világ legdrágább műkincseiként tartják számon. A mostani rablás csak egy a hosszú sorban, 1989-ben Picasso másik unokájának franciországi villáját is kirabolták.