Unokájától lopták el Picasso képeit

2007.02.28. 20:09
Ötven millió euró értékű Picasso-festményeket loptak el unokája párizsi lakásából. A Maya babával képet, és Jacqueline egyik portréját lopták el a tolvajok, akik nem hagytak nyomot maguk mögött.

Ellopták Pablo Picasso két festményét a művész egyik unokájának párizsi lakásából, a kár értéke mintegy ötven millió euró - jelentette be szerdán a rendőrség.

A két mű a Maya babával (60 x 40 centiméter) és Jacqueline (Picasso második felesége) egyik portréja (170 x 150 centiméter). Az első képet akerettel együtt vitték el, míg a másikat kivágták onnan - tudósít a Reuters. A képek mellette egy rajzot is elvittek a tolvajok.

A rendőrség szerint a bűncselekmény hétfő éjjel történt, és a szóban forgó unoka, Diana Widmaier-Picasso lakásában, amely Párizs elegáns VII. kerületében található.


Maya babával (1938), Jacqueline (1962)

A rendőrség szerint a képeket az egész világon ismerik, és mindenhol kutatnak utánuk. Még mindig nem tudni, hogyan történt a betörés. A tolvajok a főépületbe másztak be éjszaka, de erőszakos behatolásnak nincs nyoma. A rendőrség szerint a betörés nagyon jól meg volt szervezve, jól informált profikat sejtenek a háttérben.

Picasso munkáit a világ legdrágább műkincseiként tartják számon. A mostani rablás csak egy a hosszú sorban, 1989-ben Picasso másik unokájának franciországi villáját is kirabolták.