Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét Utolsó Csepp

2002.11.25. 11:10
2002 november 28-a és 30-a között negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Utolsó Csepp Fesztivál.
A művészeti iskolák már hagyományosnak mondható találkozójára idén huszonhat művészeti szakközépiskolát, főiskolát és szellemi műhelyt hívtak meg a rendezők. A programoknak a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Művész mozi és a Puskin mozi kávézója ad otthont. A fesztivál megnyitója november 28-án, csütörtök este fél hatkor lesz a Trafóban.

Intermédia és egyéb lehetőségek

A fesztivál nyitóelőadása, amelyet már hagyományosan Angelus Iván tánciskolájának társulata tart, november 28-án 19 órakor lesz, Indulási oldal címmel. A színházi darabok közül valószínűleg a legtöbb érdeklődőt a Magma társulat szombati produkciója fogja vonzani, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói lépnek fel Bodó Viktor rendezői elképzelései szerint. A Képzőművészeti Egyetem diákjai péntek este produkálják magukat, amikor is Létezések feltérképezése címen tudományos-fantasztikus összmediális koncertet tartanak, amelyben az iskola intermédia, képgrafika és festő szakos hallgatóin kívül alternatív társulatok és zenekarok is közreműködnek.

A filmvetítéseket és a filmmel kapcsolatos programokat idén is a Művész moziban tekinthetik meg a látogatók, ahol több, mint kilencven, zömében negyedórás rövidfilmet mutatnak be. A vetítéseken kívül az érdeklődők találkozhatnak két fiatal filmrendezővel, akik a filmjeik kapcsán beszélnek élményeikről, és a filmkészítés mai lehetőségeiről. Pálfi György, a Hukkle rendezője csütörtökön, míg Miklauzic Bence, az Ébrenjárók alkotója szombaton este válaszol a látogatók kérdéseire. A filmrajongóknak emellett péntek este nyolckor is szinte kötelező ellátogatniuk a Művészbe, ahol a Schilling-Moharos Forgatókönyv-írói Ügynökség tart előadást a forgatókönyvírás mesterségéről.

Zenés-táncos mulatságok

A fesztivál központja idén a Trafó pincéje lesz, ahol a résztvevők egymással és a közönséggel is összefuthatnak, ráadásul esténként neves DJ-k segítségével lazulhatnak el. Csütörtök este dj Golem, dj Barba és dj Faktor, pénteken dj Naga teszi majd fel kedvenc lemezeit, míg a zárónapon a Colombian New Folk játszik.

Végső érvéként pedig nem árt megemlíteni, hogy az Odeon Art Video és a Trafó szervezésében megrendezésre kerülő Utolsó Csepp Fesztivál minden programja, mint minden évben, ezúttal is teljesen ingyenes lesz.