Ismét Utolsó Csepp

2002.11.25. 11:10
2002 november 28-a és 30-a között negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Utolsó Csepp Fesztivál.
A művészeti iskolák már hagyományosnak mondható találkozójára idén huszonhat művészeti szakközépiskolát, főiskolát és szellemi műhelyt hívtak meg a rendezők. A programoknak a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Művész mozi és a Puskin mozi kávézója ad otthont. A fesztivál megnyitója november 28-án, csütörtök este fél hatkor lesz a Trafóban.

Intermédia és egyéb lehetőségek

A fesztivál nyitóelőadása, amelyet már hagyományosan Angelus Iván tánciskolájának társulata tart, november 28-án 19 órakor lesz, Indulási oldal címmel. A színházi darabok közül valószínűleg a legtöbb érdeklődőt a Magma társulat szombati produkciója fogja vonzani, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói lépnek fel Bodó Viktor rendezői elképzelései szerint. A Képzőművészeti Egyetem diákjai péntek este produkálják magukat, amikor is Létezések feltérképezése címen tudományos-fantasztikus összmediális koncertet tartanak, amelyben az iskola intermédia, képgrafika és festő szakos hallgatóin kívül alternatív társulatok és zenekarok is közreműködnek.

A filmvetítéseket és a filmmel kapcsolatos programokat idén is a Művész moziban tekinthetik meg a látogatók, ahol több, mint kilencven, zömében negyedórás rövidfilmet mutatnak be. A vetítéseken kívül az érdeklődők találkozhatnak két fiatal filmrendezővel, akik a filmjeik kapcsán beszélnek élményeikről, és a filmkészítés mai lehetőségeiről. Pálfi György, a Hukkle rendezője csütörtökön, míg Miklauzic Bence, az Ébrenjárók alkotója szombaton este válaszol a látogatók kérdéseire. A filmrajongóknak emellett péntek este nyolckor is szinte kötelező ellátogatniuk a Művészbe, ahol a Schilling-Moharos Forgatókönyv-írói Ügynökség tart előadást a forgatókönyvírás mesterségéről.

Zenés-táncos mulatságok

A fesztivál központja idén a Trafó pincéje lesz, ahol a résztvevők egymással és a közönséggel is összefuthatnak, ráadásul esténként neves DJ-k segítségével lazulhatnak el. Csütörtök este dj Golem, dj Barba és dj Faktor, pénteken dj Naga teszi majd fel kedvenc lemezeit, míg a zárónapon a Colombian New Folk játszik.

Végső érvéként pedig nem árt megemlíteni, hogy az Odeon Art Video és a Trafó szervezésében megrendezésre kerülő Utolsó Csepp Fesztivál minden programja, mint minden évben, ezúttal is teljesen ingyenes lesz.