Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,28 Ft
6 °C
26 °C

A vagina-tabu

2002.02.27. 15:22
"Beszéltem idős nőkkel, fiatal nőkkel, férjezett nőkkel, egyedülálló nőkkel, leszbikusokkal, egyetemi professzorokkal, színésznőkkel, üzletasszonyokkal, kurvákkal, fekete bőrű nőkkel, spanyol nőkkel, ázsiai nőkkel és amerikai nőkkel, indián nőkkel, fehér nőkkel, zsidó nőkkel." A Thália Színház Új Stúdiójában mutatják be a Vagina-monológokból készült előadást Bozsik Yvette rendezésében.
"Elhatároztam, hogy beszélni fogok a nőkkel a vaginájukról, ezekből lettek a vagina-monológok. Több mint kétszáz nővel készítettem interjút. Beszéltem idős nőkkel, fiatal nőkkel, férjezett nőkkel, egyedülálló nőkkel, leszbikusokkal, egyetemi professzorokkal, színésznőkkel, üzletasszonyokkal, kurvákkal, fekete bőrű nőkkel, spanyol nőkkel, ázsiai nőkkel és amerikai nőkkel, indián nőkkel, fehér nőkkel, zsidó nőkkel. Az elején nehezen ment. A nők nem akartak erről a témáról beszélni, szemérmesek voltak. De ha egyszer belekezdtek, le sem lehetett többé állítani őket. A nők maguknak sem vallják be, de imádnak a vaginájukról beszélni. Izgatja őket a dolog, talán pont azért, mert eddig még soha senki nem kérdezte őket erről."

Az amerikai Eve Ensler darabjából készült, felháborítóan őszintének és botrányosnak nevezett előadást húsz országban játszották már, és ma is műsoron van New Yorkban, Los Angelesben valamint Londonban. A Madison Square-ben - többek között - Glenn Close, Whoopi Goldberg, Winona Ryder, Goldie Hawn, Suasan Sarandon és Brook Shields adták elő.

Hétfőn estétől a Thália Színház Új Stúdiójában mutatja be a Vagina-monológokból készült előadást Fullajtár Andrea, Tóth Anita és Zarnóczai Gizi. Bozsik Yvette rendező és a három színésznő kíváncsiak, vajon lehet-e olyan taburól, mint a vagina magyar színpadon őszintén beszélni.

A pesti előadással párhuzamosan a darab Pécsett is látható; itt Dévényi Ildikó, Nyertes Zsuzsa és Xantus Barbara keltik majd életre a lejegyzett vagina-interjúkat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek