Beszélgess a világvégéről!

2002.09.09. 17:45
Kisbolygószakértők, Jehova tanúi, TGM és Egely György megoldják a világvége problémáját a Szimpla kávézóban és a Hunnia moziban is.
Az aktuálpolitikai események, vagy egyszerűen a mindennapi élet tapasztalatai előbb-utóbb szükségszerűen vetik fel a kérdést az emberben: lesz-e világvége, és ha igen, elég-e addig a szabadságunk?

A mind többeket foglalkoztató témában, a korhangulatnak megfelelően, fesztivál szerveződik, mégpedig a könnyen megjegyezhető szeptember 11-i kezdettel.

A Világvége Fesztivál névre keresztelt programsorozatban kisbolygószakértők, művészek, vallásilag delegáltak, Tamás Gáspár Miklós és Egely György kísérlik meg megoldani a problémát. A beszélgetések, kiállítások, vetítések után pedig lehetőség lesz arra, is, hogy a világvége-érdeklődésű emberek kötetlen beszélgetésekben találjanak egymásra.

Programok:

2002 szeptember 11.

Szimpla kávézó

18.00 képzőművészeti megnyitó. Kiállítók: Atlasz Gábor, Bujdosó Krisztina, Bukta Norbert, Braun András, El Kazovszkij, Kopasz Tamás, Kovalik Béla Péter, Rung András, Szilágyi Zoé Pit, Terebesi Gyula, Túróczy Zoltán, Virczi Judit

18.30 művészeti szekció beszélgetése képzőművészekkel, írókkal (Atlasz Gábor, El Kazovszkij, Czakó Gábor, Bukta Norbert)

20.00 vallási szekció vallások képviselőivel (Jehova tanúja, Buddhista, Keresztény, Muszlim, Zsidó)

Hunnia mozi

16.00- Szergej Bondarcsuk: Emberi sors
18.00- L. von Trier: Táncos a sötétben
20.00- Kocsis Tibor: A Wapra jelentés
20.30- Andrej Tarkovszkij: Stalker
Hunnia Kávézó

A galérián irodalmi felolvasóest a PRAE szervezésében, "APOKALIPSZIS UTÁN" címmel. Saját műveiket tolmácsolják: Bartha Bandika, Balogh Endre, Váradi Péter és mások

2002 szeptember 14. szombat

Szimpla kávézó

12.00 Előadás Sárneczky Krisztián (kisbolygószakértő, a Magyar Csillagászati Egyesület titkára) előadása Földunk várható jövőjéről és a kisbolygókról Csaba György csillagász előadása az eddigi "világvégékről"

13.20 Tudományos-szkeptikus szekció a hivatalos és nem hivatalos tudomány szembenállásáról; újfajta energiákról (Csaba György, Sárneczky Krisztián, Hraskó Gábor, Fejér György, Egely György)

15.15 Katasztrófavédelmi szekció mit tegyünk ha itt a világ vége?

17.15 Globális szekció mi értelmeset tehetünk a globalizált világban? (Tamás Gáspár Miklós, Simó Endre, Fidrich Róbert, Nagy Nikoletta)

19.15 Világ-eleje szekció vannak, akik már építik az új világot (Budapest Klub, Shan Dong Dao (tajcsi iskola), Zöld Fiatalok, Humanista Mozgalom)

18.00 órától a Kávézó galériáján játszik a Malacka és a Ta(h)o, Blue Avenue