Szilvia
5 °C
16 °C

Presser, Zorán és Rost Andrea Veszprémben

2005.08.04. 09:54
Verdi Rigolettoja, Bobby McFerrin és Mexikó legismertebb tenorja a veszprémi várban.

Idén augusztusban másodszorra rendezik meg a Veszprémi Ünnepi Játékokat. A rendezvény szervezői a különböző stílusok legjobbjait hozzák el a veszprémi vár történelmi környezetébe, a püspöki palota barokk homlokzata elé.

A sort Bobby McFerrin augusztus 3-i koncertje indítja, akit a Mendelssohn Kamarazenekar kísér. A popzenében is jártas muzsikus McFerrin vendége az Európa-szerte ismert gitárművész, Snétberger Ferenc lesz.

Veszprémi Ünnepi Játékok Augusztus 4-én a először Karácsony János ad szólókoncertet, majd Presser Gábor az Amadinda Együttessel kezd örömzenélésbe.

Augusztus 5-én Verdi Rigolettojának koncertszerű eladása láthatják az érdeklődők, a címszerepben az olasz baritonistát, Renato Brusont, a mantuai herceg szerepében pedig Ramon Vargast láthatjuk, aki Mexikó legismertebb tenorja. A női főszerepet, Gildát az egyik legismertebb magyar szoprán, Rost Andrea énekli. Vezényel: Joseph Rescigno. Augusztus 6-án ismét Snétberger Ferenccel találkozhat a közönség, aki ezúttal triójával lép színpadra.

Augusztus 7-én pedig Gerendás Péter, majd Zorán próbálja meghódítatni a Veszprémi Ünnepi Játékok közönségét. Zorán vendége Presser Gábor lesz, közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?