István, Vajk
17 °C
34 °C

Presser, Zorán és Rost Andrea Veszprémben

2005.08.04. 09:54
Verdi Rigolettoja, Bobby McFerrin és Mexikó legismertebb tenorja a veszprémi várban.

Idén augusztusban másodszorra rendezik meg a Veszprémi Ünnepi Játékokat. A rendezvény szervezői a különböző stílusok legjobbjait hozzák el a veszprémi vár történelmi környezetébe, a püspöki palota barokk homlokzata elé.

A sort Bobby McFerrin augusztus 3-i koncertje indítja, akit a Mendelssohn Kamarazenekar kísér. A popzenében is jártas muzsikus McFerrin vendége az Európa-szerte ismert gitárművész, Snétberger Ferenc lesz.

Veszprémi Ünnepi Játékok Augusztus 4-én a először Karácsony János ad szólókoncertet, majd Presser Gábor az Amadinda Együttessel kezd örömzenélésbe.

Augusztus 5-én Verdi Rigolettojának koncertszerű eladása láthatják az érdeklődők, a címszerepben az olasz baritonistát, Renato Brusont, a mantuai herceg szerepében pedig Ramon Vargast láthatjuk, aki Mexikó legismertebb tenorja. A női főszerepet, Gildát az egyik legismertebb magyar szoprán, Rost Andrea énekli. Vezényel: Joseph Rescigno. Augusztus 6-án ismét Snétberger Ferenccel találkozhat a közönség, aki ezúttal triójával lép színpadra.

Augusztus 7-én pedig Gerendás Péter, majd Zorán próbálja meghódítatni a Veszprémi Ünnepi Játékok közönségét. Zorán vendége Presser Gábor lesz, közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar.