Auguszta
-7 °C
0 °C

Index fórumtopikból rajongói klub

2002.11.29. 18:40
Újabb rajongói klub bontott vitorlát az Index Fórumának kebeléből: Uhrin Benedek és Szalácsi Sándor után a Frank Zappa-fanok is átmentek offline-ba. Céljuk: pszichedelikus rock-and-rollba ojtott bulizás és szoborállítás.
A Magyar Frank Zappa Egyesületet (MFZE) az Index fórumán olvasható Frank Zappa-topik törzsközönsége alapította azzal a céllal, hogy itthon népszerűsítse "a rock and roll és a kortárs zene egyik legeredetibb komponistájának és előadóművészének" munkásságát.

Az egyesület létrejöttét felgyorsította az a felismerés, hogy a prosztatarákban elhunyt öntörvényű gitárvirtuóznak a világ több pontján - Litvániában és Németországban is - szobrot emeltek már, Magyarországon viszont eddig nélkülöznünk kellett Zappa zord alakját a közterekről. A MFZE ezért legfontosabb céljául tűzte ki, hogy ezt a hiányosságot pótolja.

Addig is, amíg felavatják az első magyarországi villanygitáros szobrot, a fiatal egyesület bemutatkozó-ismerkedő bulit szervezett december 7-ére. A budapesti Hunyadi téri Randevú sörözőben tartott Zappa-bulin virgács szépségverseny, zenehallgatás, videónézés, kegytárgy-cserebere és nicknév-kifürkészés lesznek a várható programpontok, sőt spontán performanszok sem zárhatók ki.

Az egyesület februárra magyar nyelvű rajongói oldallal lepi meg a Zappa-fanokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!