Walt Disney csak drágán adja el magát

2004.02.17. 10:58
Az amerikai Walt Disney filmgyártó és szórakoztatóipari csoport hétfő este elutasította a legnagyobb amerikai kábeltévé hálózat, a Comcast 66 milliárd dolláros, kéretlen felvásárlási ajánlatát, de nyitva hagyta az ajtót az ajánlat emelése és más pályázók jelentkezése számára.
Az ABC tévét is ellenőrző Walt Disney igazgatótanácsa egyhangú döntést hozott, a Disney tényleges piaci értékéhez és nyereségkilátásaihoz képest részvényenként 3,60 dollárral alacsonyabbnak minősítve a Comcast részvénycserés ajánlatát, amely 0,78 Comcast-részvényt kínált a Disney-részvények darabjáért.

A Comcastnak 41 amerikai szövetségi államban 21 millió előfizetője van, ezzel a legnagyobb az Egyesült Államokban. 66 milliárd dolláros ajánlatából 12 milliárd dollár a Disney adósságaink átvállalására szól. Ily módon az ajánlata 26,46 dollárt ér Disney-részvényenként.

Múlt szerdától, a Comcast ajánlatának meghirdetésétől péntekig a Walt Disney 11,8 százalékkal drágult, pénteken 26,96 dolláron zárt a Wall Streeten, miközben a Comcast 11,9 százalékkal 29,90 dollárra olcsóbbodott. Hétfőn az amerikai piacok zárva voltak, nemzeti ünnep miatt.