Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Műsoron az EU-rajzfilm

2003.12.30. 12:26
Mégis adásba került idén a külügyi és a belügyi tárca által 174 millió forintért rendelt, harmincrészes uniós rajzfilmsorozat, a Szerencsi, fel! első epizódja. December 18-án született meg három hónap halogatás után a szerződés a Magyar Televízió (MTV) és a gyártó között.
December 28-ától heti egy - három alkalommal megismételt - epizódot sugároz az MTV. Az epizódokat vasárnaponként, az esti Híradó után sugározzák, majd a Szólás szabadsága című műsort követően, a következő hét szerda délutánján és az MTV2-n pénteken reggel ismétlik meg.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége december 18-án véglegesítette a sorozat szerződés-tervezetét a 30 epizód vetítéséért. A grémium nem támogatta további 11 rész megrendelését a szériából. A szerződéstervezetben foglaltak alapján a korábbi sajtóhírekben szereplő több tízmilliós összeggel szemben ingyen tűzheti műsorára a Szerencsi, fel című filmsorozatot az MTV.

Halasztás a plágiumvád miatt

Az MTV-ben szeptember 5-én, két nappal a sugárzás tervezett kezdete előtt született döntés arról, hogy - részben az Oscar-díjas alkotót, Rófusz Ferencet ért plágiumvád miatt - elhalasztják a Belügy- és a Külügyminisztérium megrendelésére készült széria vetítését.

Az Indexen aznap megjelent hír szerint Steve Fellner, a Klasky Csupo Inc. Los Angeles-i stúdiójában dolgozó rajzoló vádolta plágiummal Rófusz Ferencet. Steve Fellner az Index szerint magyarországi látogatása során figyelt fel saját rajzfilmfiguráira egy műsorújságban.

A sorozat az unióval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismerteti egy család, Szerencsiék kalandjain keresztül. Szövegét Béres Attila írta.