DJ Dominque felel ezentúl az MTV szórakoztató műsoraiért

2009.02.13. 17:51 Módosítva: 2009.02.13. 17:55
A köztévé Szórakoztató Főszerkesztőségének új vezetője Román Pétert váltja, aki 2005 óta felelt a köztévé műsoraiért. Várkonyi Attila eddig a Művészetek Palotája könnyűzenei programjait szervezte.
DJ Dominique
DJ Dominique

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke a DJ Dominique néven ismert Várkonyi Attilát nevezte ki a Szórakoztató Főszerkesztőség élére, miután Román Péter, a főszerkesztőség eddigi vezetője távozott posztjáról.

Várkonyi az Index információi szerint már hétfőn munkába áll.

Várkonyi az Egyesült Államokban tanult elméleti és magfizikát, de ugyanott hallgatott filmesztétikát, dramaturgiát, és folytatott média és marketingtanulmányokat is. DJ Dominique a Kodolányi János Főiskola docense, emellett eddig a Művészetek Palotájának vezérigazgatói tanácsadója volt.

Régebben a Juventus Rádió programigazgatója, a Petőfi Rádió főszerkesztője, és olimpiai sportkommentátor is volt, sőt van tévés tapasztalata is: szerkesztő-műsorvezetője volt az MTV Három kívánság és Jövő-menők műsorainak, volt munkatársa a Z+ és a Tv2 csatornáknak, valamint marketingigazgató a Sport 1-2 adóknál.

A távozó főszerkesztő, Román Péter 2005 szeptembere volt a főszerkesztőség élén. Olyan műsorok fűződnek a nevéhez, illetve olyanon indultak el vezetése alatt, mint a Csináljuk a fesztivált, a Társulat, Az örökös, a Tiszta kabaré, a Presszó és a Tűzvonalban. Román Péter 39 éve dolgozik a Magyar Televíziónál.