Növelte bevételeit a Viasat3

2009.02.13. 17:28
A pontos számokat titkolja a Viasat, de információink szerint 2008-ban ugyanakkora nyereséget értek el mint egy évvel korábban. A gazdasági válság ellenére sem csökkentette a cég a műsorgyártásra fordított keretet, sőt a Bajnokok Ligájának jogaiért is újból versenybe szállnak, de biztos, hogy a meccseket továbbra is a kevésbé nézett Tv6-on sugározzák majd.

Negyedével növelte bevételét tavaly a Viasat-csoport két tévécsatornája, a Viasat3 és a TV6 - mondta a társaság pénteki budapesti sajtóbeszélgetésén Kocsis Attila vezérigazgató.

"Nagyon szép eredmény ez egy stagnáló piacon" - jelentette ki, de a konkrét bevételi adatokkal kapcsolatos kérdések megválaszolását elhárította.

Tavaly áprilisban a vezérigazgató úgy nyilatkozott az MTI-nek: a VIASAT Hungária Zrt. 2007-es eredményei "minden várakozásunkat felülmúlták"; 4,7 milliárd forint bevétel mellett húsz százalék körüli nyereségrátával működött a vállalat. Azóta a Viasat3-at tulajdonló Modern Times Group üzletpolitikája változott, ezért már nem közölnek országonként lebontott átlagot. A gyorsjelentésből csak annyi derül ki, hogy a feltörekvő piacokon, vagyis Magyarországon, Szlovéniában és Ghánában együttesen is nyereséggel zárták az évet a cég csatornái.

Sem az újabb csatornák indításával, sem a kiadások emelkedésének arányával kapcsolatos kérdésre nem válaszolt a vezérigazgató, de az Index televíziós piaci információja szerint nyereséggel és "nagyjából stagnáló üzemi eredménnyel" zárták a tavalyi évet.

Új műsorokra is jut

Kocsis Attila "a konszolidáció éveként" említette 2009-et, arról beszélve, hogy visszafogásra, leépítésre nem készülnek az idén, ahogy az év első felében saját gyártású műsoraik büdzséjét sem kurtították meg eddig.

Vagyis a Tv6-on folytatódik az Így tévéztek című műsor, míg a Viasat3-on három új, saját gyártású produkcióval jelentkeznek: péntekenként este tíztől a Nagy étteremalakítás című valóságshow lesz majd látható egy órában Giannival, szombatonkéntn este tizenegytől lesz látható a Pókermilliomos című műsor, amiben celebek, profi játékosok és amatőrök pókereznek majd, míg valószínűleg vasárnaponként jelentkezik majd a Pimasz úr című, 25 perces riportműsor, amiben Papp Gergely jár utána az éppen aktuális közéleti témáknak. A Viasat3 új műsorai február végén indulnak.

A Tv6-on marad a BL

Kocsis Attila szerint a Bajnokok Ligája közvetítési jogaiért ismét pályázik a cég, de a sportközvetítés mindenképpen a Tv6-on marad. Az új, férfiaknak szóló csatorna jelenleg csupán a háztartások alig több mint 30 százalékában fogható, de csak egyetlen nagy kábeltársasággal, a UPC-vel nem sikerült eddig még megállapodniuk.

Arról, hogy a Tv6 mikor lesz látható a UPC hálózataiban, Kocsis Attila csak annyit mondott, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások a két cég között.