Nem lesznek kirúgások a Ringiernél

2009.02.26. 09:03 Módosítva: 2009.02.26. 10:07
Az ügyvezető igazgató szerint a Ringier más, mint a többi cég: nem húzzák be a kéziféket, nem lesznek leépítések, sőt az alkalmazottaknak többet kell majd dolgozniuk. Állítólag még fizetésemelésre is futja.

Nem leépítéssel, hanem az erőforrások mainál is optimálisabb kihasználásával ellensúlyozza a válság hatásait a Ringier Kiadói Kft. - közölte Mihók Attila ügyvezető igazgató.

Az egyik legfontosabb dolog a munkahelyek megőrzése - mondta az ügyvezető igazgató, aki szerint ők másként reagálnak, mint más hasonló cégek. "Nem fogtuk vissza a marketinget, az új projekteket, az online fejlesztéseket" - mondta, hozzátéve, "ha első rémületében mindenki behúzza a kéziféket, akkor tényleg megnézhetjük magunkat".

Új termékeik előállításában is a meglévő munkatársi gárdára alapoznak, akiknek lehet, hogy többet kelldolgozniuk, de ezzel biztosítják a munkahelyüket - magyarázta.

Mihók Attila hozzátette, spórolnak a napi működéshez nem elengedhetetlen területeken, és a fizetésemelések is visszafogottabbak lesznek a cégnél az idén.

Az ügyvezető - aki tavalyáprilisi nyilatkozatában "nehézkes és bonyolult évnek" nevezte a2007-est -, most azt mondta, hogy a tavalyi "változás-év volt".

Megkezdték az offline és azonline termékek integrációját, átszervezték a direkt értékesítést, a divíziókattartalom köré csoportosították, megújult a Nemzeti Sport Online és a Blikk.hu; ez az előbbinél 30, utóbbinál 100 százalékkal növelte az oldalletöltések számát. Lényeges lépésként említette, hogy tavaly augusztusban - hosszas előkészítés után - megújult a Blikk napilap is.

A magyar piacra 1993-ban belépett társaság egy évvel később indította el a Blikk című bulvár napilapot, amelynek máig kiadója; idő közben megvette a Nemzeti Sportot, valamint résztulajdon tszerzett a Népszabadságban, és több mint egy tucat magazint jelentet meg.