Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Az ORTT megpályáztatja az utolsó szabad fővárosi rádiós frekvenciát

2009.03.06. 11:40 Módosítva: 2009-03-06 12:04:47
Miután a a tavalyelőtti pályázók között az ORTT nem tudott dönteni, most újra lehet pályázni a korábban a Rádió Deejay által használt sávra.

A körzetben már sugárzó középhullámú adók vételének javítása és a budapesti rádiós piac bővítése, színesítése is célja az egyetlen szabad fővárosi rádiós frekvencia most elindított megpályáztatásának, derül ki a médiahatóság eheti ülésén hozott határozatból.

Ebben az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) felkérte a Nemzeti Hírközlési Hatóságot (NHH) a budapesti 92,9 MHz-es körzeti rádiós frekvencia aktuális műszaki paramétereinek megadására. Ez a pályáztatás első lépése.

Minőségjavítás miatt is pályázhatnak

Még a frekvenciamoratórium lejárta előtt, azaz decemberben döntötte el a médiahatóság, hogy a hullámsáv-tartományt úgy pályáztatja meg, hogy azért a Magyar Katolikus Rádió is versenybe szállhasson. A műsorszolgáltató kérte ugyanis, hogy a pályázaton a vételi minőségjavítás érdekében is lehessen indulni.

Az utolsó szabad fővárosi frekvenciát korábban, műsorszolgáltatási jogosultságának lejártáig a Rádió Deejay használta. Tavalyelőtt nyáron tizenegyen pályáztak erre a sávra, de három pályázó anyagát szeptemberben érvénytelennek minősítette a médiahatóság.

Februárban nem nyert senki

Az utolsó körbe jutott két pályázó közül idén februárban nem tudott választani az ORTT, ezért eredménytelennek nyilvánította a versenyt, majd a digitális átállásról szóló törvény módosítása 2008-ra frekvenciamoratóriumot rendelt el..