Heten szerelnék fel az MTV-t

2009.03.09. 23:00 Módosítva: 2009.03.09. 23:03
Hét cég jelentkezett a közszolgálati televízió új gyártóbázis felszerelésére, az MTV most csak a legszükségesebb technikai berendezéseket szerezné be, mivel a teljes felszerelésre egyetlen ajánlat sem érkezett.

Hét társaság jelezte, hogy részt kíván venni a Magyar Televízió óbudai gyártóbázisának legszükségesebb technikai berendezéseire szorítkozó közbeszerzési eljárásban - tájékoztatta a határidő hétfői lejárta után a közszolgálati médium az MTI-t.

Február 27-én jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában az eljárás részvételi felhívása, amely szerint adáslebonyolító-rendszerre, távközlési és technikai központra, hang-, valamint intercom-rendszerre, továbbá különböző kiegészítő és segédanyagok beszállítására várnak ajánlatokat a gyorsított meghívásos eljárásban.

Február 11-én döntött úgy az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy egy legszükségesebb berendezésekre szorítkozó közbeszerzési eljáráson szerzi be az új székház egyes eszközeit a köztelevízió, miután az előző nap lejárt határidőig egyetlen ajánlat sem érkezett a teljes felszerelésre, mivel egyik szóba jöhető cég sem tudta elfogadni a kiírásban szereplő finanszírozási feltételeket.

Egy név nélkül nyilatkozó testületi tag a döntéshozatal után azt közölte az MTI-vel: maximum nettó 1,2 milliárd forintból szerzik be a két éve még 6-8 milliárdosra becsült beruházás azon elemeit, amelyek nélkül nem tudnák elkezdeni a normális működést az óbudai új székházban; azt tervezik, hogy egy központi kapcsolótermet és egy adáslebonyolítót szereznek be ilyen módon.

Két nappal később úgy nyilatkozott az MTI-nek Medveczky Balázs, a közel egy éve elnök nélkül működő intézmény ügyvezető alelnöke, hogy április közepére lezárulhat a közbeszerzési eljárás.