Összevonják a Pesti Estet az online változattal

2009.03.10. 15:40 Módosítva: 2009.03.10. 15:46
Az új főszerkesztő a netes változatot vezető Viszmeg Krisztina lesz.

Összevonták a Pesti Estet és az Est Online-t, hogy racionalizálják a cég működését, mondta lapunknak a kiadó vezetője, Kádár Tamás. A lépés következtében távozott a nyomtatott változat eddigi főszerkeszője, Darányi András.

Az EMG Media tulajdonában lévő lapkiadó vezetőivel kötött megállapodásról Darányi nem mondott részleteket. Annyit árult el, hogy lemondása mögött főleg személyes okok állnak. Elképzeléseit állítása szerint nem tartotta megvalósíthatónak a cég néhány, részben frissen felvett alkalmazottjával. Ezzel szemben Kádár Tamás szakmai okokkal magyarázta a távozást.

Kádár elmondta, hogy a print és az online összevonását nem a válság kényszerítette rájuk, és nem elbocsátásokat szeretnének ilyen módon előkészíteni, hanem ki akarták használni a szinergiákat. Az új főszerkesztő az eddigi online főszerkesztő, Viszmeg Krisztina lesz.

A kiadó az év második negyedében megújítaná az Est netes és nyomtatott verzióját is. Az átalakulás után a két kiadvány tartalmilag közelebb kerül egymáshoz, de nem lesznek egymás tükörképei, nyilatkozta Kádár.

Darányi András az Est előtt a Holokauszt Emlékközpont alapító ügyvezető igazgatója volt, majd 2005 májusától a Pesti Est munkájának irányításában felelős szerkesztői, majd főszerkesztő-lapigazgatói minőségben vett részt.