Jól tette, hogy megbuktatta műsorait az RTL

2009.03.11. 15:11 Módosítva: 2009.03.11. 15:44
A tavaszi műsorstruktúra-váltás utáni első nézettségi eredmények szerint jól döntött az RTL Klub, amikor megvált néhány gyenge műsortól és újakat is bedobott. A Győzike show helyett jelentkező Vacsoracsata még ismétlésekkel is megtörte Joshi Bharat nyerőszériáját. A Széf nagy lendülettel indult, még a Barátok köztnél is nagyobb nézettséget produkált az RTL Klubon. A Tv2-nek a hétfői krimik és a Doktor House jelentettek mentsvárat.

Az RTL Klub tavaszi struktúra- változtatás első lépései kikezdték a Tv2 délutáni hajráját. Joshi Bharat már nem tudta megtartani a kereskedelmi korcsoport délutáni tévénézőit a Tv2-nek. A csatorna még nem dobbantott az új műsorokkal, így mentsvárat továbbra is a hétfői krimik, House doki és a Donnelly- klán jelentették számára. Ezek az eredmények még változhatnak, hiszen a Tv2 is tervez új műsorokat tavaszra.

Lendületben a Széf

A RTL Klubos műsormódosítás közül az egyik leglényegesebb, hogy a Vacsoracsata helyére a Széf került. A Vacsoracsata ismétlései pedig a Győzike show-t váltotta fel délutánonként. Az AGB Nielsen mérése szerint mindkettő jó döntésnek bizonyult. A kvízműsor hasított a 10. héten, mind a kereskedelmi korcsoportban, mind 4+-ban.

10. hét
9. hét

A főzős reality pedig még az ismétlésekkel is lenyomta a Bostoni halottkémeket.

10. hét

Joshi Bharat megkopott fénye

Joshi Bharat a teljes tévénéző korosztályban is gyengébben szerepelt és a Mónika show a kereskedelmi korcsoportban is jobban futott, mint a lélekbúvár. Egyedül pénteken fordult a kocka, Joshinak sikerült maga mögé utasítania Mónikát.

10. hét

Helyére került a Mentalista

Az RTL Klub a Tv2-s krimi-hétfőhöz hasonló műfajban rendezte át műsorstruktúráját. Dr. Csont mellett a Miami helyszínelők jelentkezik hétfőnként az RTL Klubon. A sorozat jól szerepelt (24,1 százalék), de az NCIS (26,8 százalék, Tv2) kedveltebb volt a 18-49 éves korosztályban. A Tv2 krimi-hétfője tehát még mindig erős.

Az RTL-en további változás, hogy A mentalista új helyre került, mert nem állta ki a próbát a Tv2 hétfői programjával szemben. A 10. hét eredménye szerint ez a döntés is bejött, mert a kereskedelmi korcsoport inkább a természetfeletti képességeivel nyomozó Simon Bakert választotta (30,3 százalék) a Született feleségek helyett (17,2 százalék, Tv2). Meglátjuk, kiállja-e a próbát a krimisorozat a 11. héttől is, a népszerű szappanopera új évadával szemben.

Utolsó mentsvárak

A hét legnézettebb esti műsorai az RTL Klub nézettségét növelték. A szövetséget vasárnap jóval többen követték (35 százalék, RTL Klub), mint a Fejjel a bajnak című vígjátékot (27,4 százalék, Tv2). Hasonlóan jól szerepelt A maszk is szombaton este az RTL-en (32 százalék). Erős volt még az Esti Showder is (33,7 százalék, RTL Klub), ami mellett a Jó üzlet a háború leszerepelt (12,4 százalék) a Tv2-n.

A Tv2 viszont a hétfő és a szerda estével tudott szépíteni. Szerdán ismét House doki (26,3 százalék) tartotta magát az RTL Klubbal szemben, ahol az Amerikai pite (23,8 százalék) ment. A vezetést egyedül a Shark (23,2 százalék, Tv2) engedte át az RTL-es Amerikai pitének, majd a a Donelley- klánnal újra szépített (26,7 százalék) a Tv2 és lenyomta Az egységet (17,5 százalék) az RTL-en.

Az összesítésben az RTL Klub szerepelt legjobban a múlt héten, a csatorna nyerte az összes estét. Az AGB Nielsen mérése szerint, viszont egyik nagy kereskedelmi tévé sem tudott számottevő nézettségnövekedést produkálni az előző héthez képest. A középmezőny, vagyis a 3 százalékos közönségarány felett teljesítő csatornák közül az m1 és a Viasat3 nézettsége kis mértékben visszaesett a múlt héten.

10. hét
9. hét