Ötödszörre sincs tévéelnök

Megismétlődött a januári eredmény: a pártdelegáltakból álló elnökség Sztaricskai Tamást jelölte, de a 35 fős nagykuratórium most sem választotta meg.

Ötödik nekifutásra sem sikerült tévéelnököt jelölnie a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumnak. A pártdelegáltakból álló elnökség ismét Sztaricskai Tamás menedzsert jelölte a tévéelnöki posztra, de a civil kurátorokkal kiegészült 35 fős nagykuratórium ugyanúgy mint januárban, most sem választotta meg, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese.

Az ötödik fordulóban összesen 9 jelentkező indult az MTV elnöki posztjáért. Arra, hogy a kuratórium kiír-e újabb pályázatot az MTV elnöki posztjára, Balogh László egyelőre nem tudott válaszolni.

A Magyar Televízió elnöki posztja tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt az MTV első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét. A közszolgálati csatornát 2008 március eleje óta az MTV alelnöke, Medveczky Balázs irányítja.

Sztaricskai már az előző fordulóban is esélyesnek tűnt, csak a civilekkel kiegészített nagykolaíción bukott meg. Ennek ellenére a Vodafone egykori marketingkommunikációs igazgatója az ötödik fordulóban is megint nekifutott. Sztaricskai azért bízhatott a sikerben, mert mögötte állnak a szocialisták, az SZDSZ és az MDF is, sőt információink szerint a Fidesz sem ódzkodik tőle annyira: nincs pártállami múltja, sőt jelenleg sincs túl szoros kapcsolata az MSZP-vel.

A Fidesz azonban most is ellene szavazott, ahogy a civilek is. Sztarcsicskai az Indexen megjelent, a kuratórium kiírása szerint titkos pályázata alapján rendbe akarta tenni az MTV pénzügyeit, de a műsorgyártással nem sokat foglalkozott volna. (A negyedik fordulóra beadott pályázatról itt olvashat)