Vágó István távozik az RTL-től

2009.03.11. 17:01 Módosítva: 2009.03.11. 17:03
10 év után otthagyja az RTL Klubot Vágó István, miután nem sikerült megállapodnia a folytatás feltételeiről a csatornával. Az Index információi szerint Vágó műsorötletéhez keres most csatornát.

„Közel 10 év után elválnak Vágó István és az RTL Klub útjai. A kvízmester és a piacvezető kereskedelmi csatorna barátságban köszönnek el egymástól" -áll a csatorna által kiadott sajtóközleményben, amely emlékeztet, hogy olyan műsorok fűződnek Vágó nevéhez az RTL-en, mint a magyar televíziózás talán legsikeresebb vetélkedőműsora, a Legyen Ön is Milliomos, Az ország tesztje, a Nekünk 80, és a Pókerarc.

Az RTL Klub és Vágó már a Legyen Ön is milliomos megszűnése óta tárgyalnak a folytatásról, a sajtóközlemény szerint mos viszont lezárult az egyeztetés, és mivel Vágó István a neki tett ajánlatokat nem tartotta megfelelőnek, inkább közös megegyezéssel szerződést bontottak.

„Nem akartuk olyan kompromisszumra kényszeríteni, amiben nem érezné jól magát" - mondta Kolosi Péter z RTL Klub programigazgatója.

„Fájó szívvel, de barátsággal köszönök el az RTL Klubtól. Jó volt ehhez a csapathoz tartozni, most mégis inkább a távozást választottam. Vannak még televíziós terveim, de őszig még nem szeretnék kamerák elé állni. Ugyan megszoktam a szabadságot, most új kötöttségekre vágyom. Állok az új feladatok elé - üzente az RTL Klub hivatalos sajtóközleményében Vágó István.

Az Index információi szerint Vágó távozásában nagy szerepe volt annak, hogy a csatorna nem talált olyan műsorformátumot a nemzetközi piacon, amely megfelelt volna a műsorvezetőnek, viszont nem támogatta Vágó saját fejlesztésű kvízműsorának megvalósítását.

vago istvan

Vágó István már többször belengette, hogy távozik az RTL Klubtól, először akkor, amikor a Való Világ miatt a Legyen Ön is milliomos lekerült a képernyőről. Akkor a Magyar Televízióval már intenzív tárgyalásokat folytatott az átszerződésről, mégis maradt.

Az RTL Klub hivatalos nyilatkozataiban azonban az eddigi esetekben mindig hangsúlyozta, hogy bízik a megegyezésben. Az Index információi szerint az elmúlt évek tárgyalásai alatt Vágó jelentősen növelte éves gázsiját.