Valér
2 °C
8 °C

Digitális multiplexbe megy a Gazdasági Rádió

2009.03.19. 16:07 Módosítva: 2009-03-19 16:12:15
Az április végéig meghosszabbított kísérleti adásban már hat magyar és három svájci adó fogható, de szerződést azért még senki nem kötött az Antenna Hungáriával.

A Gazdasági Rádió műsorát is adja digitálisan az Antenna Hungária Zrt., a cég április végéig meghosszabbítja a DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzását.

A társaság közleménye szerint a digitálisan elérhető csatornák száma csütörtökön kilencre emelkedett.

Az Antenna Hungária 2008 decemberére fejezte be a digitális földi rádióhálózat első részét, aminek a lakossági lefedettsége megközelíti a 30 százalékot. Ezt követően a társaság január 23-tól Budapesten és környékén kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán a Magyar Rádió és a Swiss Satellite Radio 3-3 programjával. A kísérleti sugárzás február közepén a Sláger Rádió és a Magyar Katolikus Rádió csatornáival bővült. Jelenleg azonban egyetlen csatorna, köztük a közszolgálati rádió sem kötött még szerződést az Antenna Hungáriával.

A sugárzás megindulásával párhuzamosan megkezdődött a DAB+ képes rádiókészülékek forgalmazása is Magyarországon: jelenleg 4, hamarosan pedig már 6-8 típus érhető el a kiskereskedelmi forgalomban. (A legolcsóbb, hordozható készülék harmincezer forintba kerül, a hifihez csatlakoztatható berendezések ára ötvenezertől indul)

Az Antenna Hungária Zrt. tavaly júliusban nyerte el a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszórásra jogát. A digitális műsorszórás a minőség javulásán túl azt is lehetővé teszi, hogy sokkal több csatornát nézhessenek és hallgathassanak az emberek.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft