Emília
18 °C
26 °C
Advertisement

Vásárolj 4db Somersby-t, töltsd fel az AP kódját és nyerj!

Összevonná a közszolgálati médiákat az MTV alelnöke

2009.04.09. 16:12 Módosítva: 2009-04-09 16:39:12
A javaslat szerint a Duna Tv, a Magyar Rádió és az MTV egyesülésével hatékonyabb médiaszolgáltató születne. A Magyar Rádió inkább önálló egységként működne. A rádió elnöke szerint az okoz gondot, hogy a menedzsment könnyen leváltható.

A Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Televízió összevonását szorgalmazta egy csütörtöki budapesti médiakonferencia kerekasztal-beszélgetésén az MTV ügyvezető alelnöke. Az adóforintokat a mainál jóval hatékonyabban lehetne felhasználni egy ilyen médiaszolgáltató létrehozása esetén - érvelt a Napi Gazdaság napilap által szervezett konferencián Medveczky Balázs. Szerinte így a mostaninál nagyobb összegek jutnának műsorkészítésre.

Such György, a Magyar Rádió elnöke viszont úgy nyilatkozott, amíg arra törvényi lehetőség van, szeretnének önállóan működni. Emlékeztetett arra: az Európai Unióban az összevonásra és a külön intézményekre is akad példa.

A jelenlegi médiatörvényt alapvetően jónak tartja, ha sok passzusa felett el is járt az idő - mondta. Szerinte csak "egy másik sapkát húztak a finanszírozási rendszerre", de az új rendszerben a menedzsmentet bármikor le lehetne váltani. Mindez pedig nem teszi lehetővé, hogy perspektivikus döntések szülessenek - tette hozzá Such.