Natália
1 °C
7 °C

Nem lesz idén új médiatörvény?

2009.04.09. 15:21 Módosítva: 2009-04-09 15:27:40
Ha mégis elfogadnánk, Sarkady Ildikó médiajogász, a digitális átállásról szóló törvény kidolgozója szerint nem felelnénk meg az Európai Unió audiovizuális irányelvének.

Úgy tűnik, ebben a ciklusban már nem lesz új médiatörvény - mondta Sarkady Ildikó médiajogász, volt audiovizuális kormánybiztos csütörtökön Budapesten. Sarkadi volt, aki kidolgozta a digitális átállásról szóló törvényt, melynek hibái miatt jelenleg ugyan már elindult, de csak igen szűkös tartalmat kínál a digitális földfelszíni rendszer Magyarországon.

Az ötpárti javaslatként nyilvánosságra került tervezet által előrevetített rendszerre utalva egy konferencián azt mondta: "ilyen ne is legyen". Ha az anyagot elfogadnák, Magyarország szerinte nem felelne meg az Európai Unió audiovizuális irányelvének, amit 2009 végéig kellene átültetni.

A tartalmi kérdéseken még dolgozni kell

"Más a tervezet személyi és tárgyi hatálya, de a kereskedelmi közlemények definíciója sem egyezik meg az EU által használttal" - sorolta.

A tervezet legnagyobb része intézményi-felügyeleti kérdésekkel foglalkozik, míg a tartalmi kérdéseket jóval kevésbé szabályozza. Álláspontja szerint nem az előbbit kellene redukálni, hanem az utóbbit erősebben kidolgozni, egyben az uniós követelménnyel kompatibilissá tenni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?