Ágica-hiszti miatt nézték a Hal a tortánt

2009.04.15. 20:12 Módosítva: 2009.04.16. 10:46
Nemcsak a hőmérséklet ért el rekordot, hanem a Jégkorszak animációs film is. Az RTL Klub minden nap jól szerepelt. A Tv2-n inkább a délutáni műsorok futottak jól a húsvéti hosszú hétvégén.

Egyik csatorna se volt rest bővíteni a felhozatalt a háromnaposra nőtt hétvégére. Még több film közül választhatott az, aki tévénézéssel akart kikapcsolódni. Az AGB Nielsen mérése alapján a jó idő ellenére sem csökkent tévénézési kedv. Az RTL Klub másfél százalékkal szépített előző heti nézettségéhez képest, a Tv2-é pedig kevesebb mint egy százalékkal csökkent. Nagy volt a verseny az m1 és a Viasat3 között is. A közszolgálati ráerősített, de a Viasat3 mellett továbbra sem tudott nagyon elhúzni.

15. hét
14. hét

A hosszú hétvége legnézettebb filmje a Jégkorszak volt. Az RTL Klub hétfőn este nagyot tarolt az animációs filmmel a kereskedelmi korcsoportban (40,4 százalék). Emellett még inkább kevéssé ünnepinek látszott a húsvéti Mr és Mrs (20,6 százalék), ami az előző hét színvonalán teljesített.

Délutáni Tv2

A Tv2 délutánonként szerepelt jobban. Szombaton a Sárkányszív 2. (23 százalék) lenyomta az RTL-en újságíróként újrázó Julia Robertset és Nick Nolte-t is, a Zűr bajjal jár című 1994-es vígjátékban (21 százalék).

Ezután a tévénézők gyakorlatilag átkapcsoltak az RTL Klubra, ahol a Híradó (34,5 százalék) és a Fókusz plusz (36,9 százalék) után megnézték a zebra versenylóvá válását, a Pata-csatát (37,2 százalék). Úgy tűnik, a sárkány másodjára már kevésbé volt nyerő a Tv2-nek, mert a 2004-es Szent György és a sárkány a kereskedelmi korcsoport 19,2 százalékát érdekelte a ma már halálos kórral küzdő Patrick Swayze főszereplése ellenére.

A folytatásban az izgalmak helyett inkább a Stahl Judit-regényeket idéző giccsesen romantikus Napsütötte Toszkánába vágyakoztak a nézők (30,6 százalék, RTL Klub) az akkor 38 éves Diane Lane-nel, így Johnny Deppet és rejtélyes barátját a tévénézőknek csak 16 százaléka nézte a közepes horrorban (Titkos ablak, Tv2).

Másnap délután a Vasálarcos capriós változata sokat hozott a Tv2-nek (28,1 százalék). Ugyanekkor az eredeti Elfújta a szél első részét jóval kisebb érdeklődés követte (18,7 százalék, RTL Klub). Majd ismét fordult a kocka és az RTL esti programja inkább a készülékek előtt marasztalta a nézőket, mint a Tv2 felhozatala. Meglepő módon egy újabb filmet is láthattunk, a 2009-es Az utolsó templomos lovagot a kereskedelmi korcsoport 33,2 százalékát látta. A Tv2-n pedig 20,7 százalékukat A víz vitt el.

Óóó, Afrika!

Fokozódott az érdeklődés az Elfújta a szél maratoni hosszúságú film iránt is ahogy közeledett a vége. Hétfői második része mögött már (24,2 százalék) lemaradt a Sigourney Waver főszereplésével készült  Mostohám a zsánerem (14,8 százalék, Tv2) és a Lisa Kudrow mélyrepülése, a Nyafka X (18,9 százalék) is.

A hétvége záróakkordjaként a Tv2 magához tért hétfő este a Hanta Boy-jal (28,6 százalék, Tv2). Az Edward Norton- Ben Stiller-páros papos-rabbis filmjének ismétlése döntött rekordot (29,5 százalék, RTL Klub), de még a tévénézők 17,1 százaléka így is átkapcsolt a Hal a tortánra, hogy az új csapat hiszti-párosának, Leonak és Ágicának a feszengésein szorongjon.

A késő este tévék előtt ülők közül pedig többen választották a Tv2 filmjét. Az Afrikai szeretők szeretkezéseit a kereskedelmi korcsoport 24,4 százaléka (Tv2), a Jack Nicholson-os Schmidt történetét csak 21,7 százaléka nézte az RTL-en.

Tili-toli

A rendszeresen jelentkező Barátok közt és a Fókusz hozta korábbi formáját, de a Széf nézettsége csökkent. A Tv2 napi műsorai közül a Jóban rosszban elhúzott, átlagosan 200 ezerrel több nézőt ültetett le a múlt héten, mint korábban. A Kordáékkal a múlt heti Hal a tortán főzős műsor is javított nézettségi átlagán. A Mr és Mrs átlagosan 60 ezerrel kevesebb tévénézőt érdekelt a teljes korosztályból.

15. hét
14. hét