Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az MTV átnézi az 50 millió forint feletti szerződéseket

2009.04.16. 14:31
Bő egy hónapot adott az ötvenmillió forintnál nagyobb értékre szóló szerződések áttekintésére a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentjének a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége.

Kedden beszélt arról az MTI-nek Szabó László, a testület egyik Fidesz által delegált tagja, hogy kezdeményezni fogja a szerződések átnézését, kiemelten az Antenna Hungáriával és a Nap-kelte című reggeli műsort szállító társasággal készült szerződéseket, valamint az új tévészékház bérbeadójával kötött megállapodást.

Múlt szerdán hívta fel a kuratóriumi elnökség az MTV menedzsmentjét, hogy kezdeményezze a székházbérleti szerződés újratárgyalását; másnap több testületi tag úgy tájékoztatta az MTI-t, azért tettek így, mert a menedzsment tagjai azt közölték: évi egymilliárd forint pluszkiadást jelent a társaság számára, hogy az óbudai gyártóbázis bérletére euróban kötött kontraktus az uniós valuta 250 forintos árfolyamával számol. (Időközben az euró árfolyama 290-300 forintra emelkedett.)

A bérbeadó - az egykori Wallis, ma WING Zrt. tulajdonában lévő - Millenniumi Média (MM) Kft. közlése szerint az ingatlan bérleti díja havi 756 ezer euró; a 2007. március 2-án aláírt hosszú távú ingatlanbérleti szerződés alapján költözik az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba.

A szerződés 22 plusz 18 évre szól. A Magyar Televízió az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM Kft.-vel. Az éves bérleti díj megjelölése nélkül a felek akkor annyit közöltek, havonta és négyzetméterenként átlagosan 10,74 euró az óbudai ingatlan fajlagos bérleti díja, míg 3,68 euró az üzemeltetési díj, az irodaterület bérleti díja pedig 11,4 euró.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!