A Tv2 szerezte meg a BL jogait

2009.04.29. 12:17 Módosítva: 2009.04.29. 13:16
A Tv2 heti egy meccset ad majd három éven keresztül, a többi mérkőzés a DigiTv még nem is létező, új sportadójára kerül. A UPC és a T-Home előfizetői várhatóan lemaradnak majd egy-két izgalmasabb mérkőzésről.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzéseket sugároz augusztustól három éven át a TV2 - jelentette be Várdy Zoltán, a tévécsatorna vezérigazgatója szerdán.

A Tv2 kedd esténként a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzést fogja élőben közvetíteni, majd összefoglalót ad a többi aznapi találkozóról. Az országos kereskedelmi csatorna a BL selejtezőjének utolsó körébe kapcsolódik csak be, így a 2009-10-es idényben összesen tizennyolc meccset, köztük az Európai Szuperkupa-döntőt és a BL-finálét sugározza majd élőben Az első közvetítési nap 2009. augusztus 18. lesz. A TV2 ezen felül ősztől megszerezte valamennyi BL-mérkőzés internetes közvetítési jogát is.

000T TRDV501531

A magyar meccsek előnyben

Várdy Zoltán hangsúlyozta: a csatorna kiemelkedő jelentőséget fordít majd a BL-mérkőzések promóciójára. Az élő közvetítések és összefoglalók mellett felvezető és magazinműsorokkal is jelentkezik majd a csatorna, és már a találkozók előtti napon igyekszik helyszíni tudósításokkal beszámolni a hangulatról.

A kommentátorok személye még nem dőlt el, de a vezérigazgató azt ígérte, hogy a BL színvonalához illő, első osztályú csapat vesz majd részt a műsorok közvetítésében. Az már biztos, hogy Németh Balázs, a Tények műsorvezetője tagja lesz a csapatnak.

Várdy szerint a magyar érdekeltségű mérkőzések elsőbbséget élveznek majd a csatornát, és a Tv2 vezetője azt ígéri, olyan nem fordul majd elő, hogy egy találkozó hosszabbítását ne láthassák élőben a nézők. A TV2 nagyobb nézettséget, több férfi nézőt és emelkedő reklámbevételt remél a stratégiaváltástól.

A DigiTv adót alapoz

Az Index információ szerint a fennmaradó tizenkét-tizennégy meccs sugárzási jogait a DigiTv szerezte meg. A kábel- és műholdas szolgáltatást nyújtó cégnek nincs saját tévécsatornája, de várhatóan saját sportadót építenek a BL-meccsek köré, ahol a BL-en kívül várhatóan csak régi bajnokságok ismétlései mennek majd csak.

A sportcsatornák piaca azonban telített, ráadásul a két nagy konkurens, a T-Home és a UPC várhatóan nem lesz majd túl készséges, hogy felvegye a DigiTv csatornáját a kínálatába, így valószínűleg augusztustól csak a DigiTv kínálatában, januártól pedig a kisebb szolgáltatóknál lesz majd fogható az új adó.

Sokat fizettek érte

Az Index információi szerint a három évvel ezelőtti összegnél jóval magasabb áron vette meg a BL-jogait a Tv2, míg három éve az MTV félmilliárd forintot fizetett az első választás jogáért és heti egy meccsért, addig úgy tudjuk, hogy a Tv2 most az internetes jogokkal együtt közel egymilliárd forintot fizetett a három évre szóló jogokért.

A tenderen vesztes Viasat3-at információink szerint meglepte a hír, és jelenleg keresik a lehetőséget, hogy a kieső BL-meccseket más sportközvetítésekkel váltsák ki.  • Hírek
  • Hírek