Baló nem vezetheti az MTV választási műsorát

2009.05.29. 14:11
A szokásokkal ellentétben jövő vasárnap nem Baló György vezeti majd a Magyar Televízió választási élő közvetítését. A köztévé vezetése azért döntött Baló parkoló pályára helyezése mellett, mert a Jobbik listáját a műsorvezető felesége, Morvai Krisztina vezeti.

Az Index információi szerint a június 7.-i európai parlamenti választás eredményváró élő műsorát Krizsó Szilvia irányítja.

A választási közvetítések vezetését hagyományosan Baló Györgyre osztották a közszolgálati televíziónál. Baló most is készült a feladatra, de az MTV vezetésében úgy gondolták, hogy a választáson olyan speciális helyzet alakult ki, amelyben módosítani kell a szokásokon.

Balót felesége, Morvai Krisztina miatt vették le a műsorról. Morvai a Jobbik listavezetőjeként a közvélemény-kutatások szerint esélyes a brüsszeli mandátum megszerzésére.

Baló a végleges döntés megszületése előtt azzal érvelt, hogy a műsorban lényegében nem találkozna feleségével, hiszen a pártok főhadiszállásairól helyszíni tudósítók jelentkeznek be. Azt is felhozta, hogy Morvai és ő régen külön háztartásban élnek, lényegében csak a hivatalos válópert nem indították meg. A műsorvezető érvei azonban nem hatották meg a politikai műsorok felelősét.

Baló az Indexnek azt mondta, elfogadja a döntést, és a jövő vasárnapi műsor készítésében semmilyen módon nem fog közreműködni, a választás napján be sem megy az MTV stúdiójába.