Stephen Colbert hamarosan Irakból jelent

2009.06.06. 11:03
Irakba érkezett Stephen Colbert amerikai komikus, hogy egy héten keresztül ott vegye fel népszerű tévéshow-ja, a "The Colbert Report" legújabb adásait.

Stephen Colbert útját a fegyveres testületeknek a szórakoztatásért felelős szervezete segítette, amelynek a feladata, hogy különféle kulturális és szórakoztató műsorokat kínáljanak a tengerentúli szolgálaton lévő amerikai katonáknak. A humorista műsorát sugárzó Comedy Central csatorna szerint Colbert egyheti műsort vesz fel Irakban a naponta jelentkező show-ból.

Az Emmy-díjjal kitüntetett Stephen Colbert egyébként Magyarországon sem ismeretlen: a 45 éves komikus 2006-ban Budapestet beszállt az utóbb Megyerinek keresztelt híd internetes névadó versenyébe. Amikor a szavazást akkor vezető Chuck Norris miatt Magyarország a külföldi újságok címlapjaira került, Colbert kampányt indított, hogy inkább róla nevezzék el a hidat. A humorista ezzel - szakemberek szerint - olyan országimázs-építést végzett, amit forint milliárdokkal sem lehetett volna elérni.