Konrád
4 °C
17 °C

A CNN-t szidják Irán miatt a Twitteren

2009.06.16. 15:14 Módosítva: 2009.06.16. 15:22
A Twitteren már szombaton lehetett olvasni a szombati teheráni tüntetésekről, a CNN viszont csak vasárnap esti hírműsoraiban számolt be a történésekről. A Twitteren röhögtek a hírcsatorna lassúságán.

A Twitter-felhasználók szidják az amerikai sajtót lassúsága miatt: szerintük csak megkésve tudósított az iráni elnökválasztás után lezajlott tüntetésekről.

A Twitten sokan az amerikai sajtó és média szemére vetették, hogy hozzájuk képest sokkal később számolt be az Iránban lezajlott zavargásokról - olvasható a Yahoo-n.

A hét végén egyre sűrűbben küldtek üzeneteket a Twitteren a Mahmúd Ahmadinezsád elnök újraválasztása miatt lezajlott tüntetésekben résztvevőktől, ám a helyiek legnagyobb meglepetésére a CNN csak vasárnap, késő este foglalkozott az eseménnyel, és a többi amerikai sajtóorgánumot is hidegen hagyta az egész ügy. Az iráni tudósítás helyett a CNN egy Larry King-interjút sugárzott egy motorbike-rajongóval; a Fox News és az MSNBC is alig foglalkozott a zavargásokkal.

Emiatt jött létre a "#CNNbukta" ("#CNNfail") csatorna, ahol mindenki a tévécsatorna szokatlan közömbösségét tárgyalta.

A CNN válaszolt a felháborodott és gúnyos kommentárokra. A The New York Timesban leadott nyilatkozatban közölte: "Megértjük, hogy mindenki sokat vár el a CNN-től, éppen ezért sokkal többet foglakoztunk magával az iráni választással és az utóhatásával, mint bármilyen másik hírhálózat."