Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Csütörtökön döntekek az NB I. közvetítési jogairól

2009.06.23. 13:34 Módosítva: 2009.06.23. 13:45
Várhatóan a DigiTv nyeri a Soproni liga közvetítési jogait, mivel az eddigieknél négyszer többet ígér. Évente akár egymilliárdot is kaphatnak a klubok.

Csütörtökön a telki edzőközpontban ülésezik a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, és eldőlhet a Soproni Liga közvetítési jogainak sorsa.

A testület tagjai várhatóan áldásukat adják majd a bajnoki mérkőzések tévéközvetítési jogát elnyerő DigiTv-vel kötendő szerződés aláírására. A döntést több hónapos tárgyalássorozat előzte meg, amelyet a George F. Hemingway vezette NB I-es bizottságnak az elmúlt napokban sikerült lezárnia.

Amennyiben a testület is rábólint a megállapodásra, akkor következik az a kéthetes időszak, amikor a korábbi jogtulajdonos Sport TV élhet opciós jogával, azaz ha ugyanazokat a feltételeket vállalja, mint a DigiTv, akkor megtarthatja a jogokat.

"A DigiTv olyan ajánlatot tett, ami négyszer annyi bevételt jelenthet a magyar futballnak, mint a jelenlegi szerződés, a 2010-11-es idényben akár az egymilliárd forintot is elérheti az összeg - mondta a televíziós jogokról korábban Kisteleki, az MLSZ elnöke.

A szerződésben magazinműsor készítése is szerepel, továbbá rögzítenék, hogy milyen időpontban lennének a mérkőzések. A Duna TV továbbra is egy meccset adna péntekenként, a többi pedig a Digi Televízió júliusban induló sportcsatornáján lenne látható, amely a cég garanciái szerint legalább 600 ezer lakásban lesz elérhető".