Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Farrah Fawcett

2009.06.25. 19:12 Módosítva: 2009-06-25 19:59:35
A Charlie angyalai sztárja és a 70-es évek amerikai szexszimbóluma hosszú betegség után hunyt el rákban. 2006 óta küzdött a betegséggel, élettársa Ryan O'Neal, a Love Story című film főszereplője mellette kénytelen volt újraélni a filmet. Össze akartak házasodni, de már nem volt idejük.

Hosszú betegség után hatvankét éves korában egy Los Angeles-i kórházban elhunyt Farrah Fawcett, a hetvenes évek nagysikerű Charlie angyalai című sorozatának egyik angyala. Fawcettet 2006-ban már kezelték végbélrákkal, akkor úgy tűnt, hogy sikerül legyőzni a betegséget, küzdelméről még dokumentumfilm is készült. 2007-ben azonban a színésznő betegsége kiújult, újabb áttéteket találtak, és az orvosok idén már azt mondták neki, hogy legfeljebb fél éve van hátra. Fawcettet a közelmúltban Németországban vetették alá egy kísérleti terápiának, aztán visszaszállították Kaliforniába. 39 kilósra fogyott, és kihullottak legendás szőke fürtjei is, amelyekkel annak idején divatot teremtett világszerte.

A végstádiumos rákbeteg színésznővel azért foglalkozott sokat a bulvármédia, mert élettársa Ryan O'Neal játszotta a főszerepet az 1970-ben készült Love Story című filmben, amelyben kedvesét, akit Ali McGraw alakított, gyógyíthatatlan betegség ölte meg szerelmük beteljesülésekor. A könnyes történet most valósággá vált a bulvárlapok szerint, ezért az amerikai bulvárlapok címlapjára került, hogy O'Neal bejelentette: feleségül veszi a súlyos beteg Fawcettet.

"Korábban többször is kértem, hogy jöjjön hozzám feleségül. De olyankor mindig nevetni kezdett, mintha valami vicceset mondtam volna. De ezúttal beleegyezett" – mesélte pár napja O,Neal az ABC-nek adott interjújában.

Egyes sajtóértesülések szerint Fawcett és O'Neal már a németországi gyógykezelés alatt össze akart házasodni, de nem tudtak túllépni a külföldön kötött házasság bürokratikus akadályain. Ezért Kaliforniában tervezték az esküvőt.

"Már készen van az esküvői ruha is. Vidám, szerelemmel teljes eseményt akarunk" – nyilatkozta az ABC-nek O'Neal. A szertartásra azonban már nem maradt idejük.

Popikon volt

A Texasban született Farrah Fawcett a hetvenes években tévéreklámokban szerepelt, majd a Charlie angyalai tévésorozat szőke nyomozónőjeként vált ismertté. Jellegzetes frizurájával és mosolyával valódi popkulturális ikonná vált, a Charlie angyalai sikere után emblematikusnak számító jellegzetes frizurájával évtizedekre tematizálta a fodrászipart. Igazi szexszimbólum lett, egyik plakátjából, amin piros fürdőruhában pózol 12 millió darabot adtak el csak az Egyesült Államokban.

farrahfawcettposter

Fawcett három Emmy-díjat is kapott, az elsőt az 1984-es Tűzfészek című filmért, amiben nem csak főszerepet játszott, de ő volt a producer is. A televíziós dráma a családon belüli erőszakról szólt. A téma egyébként a magánéletben sem kerülte el: viharos volt kapcsolta O'Neallel, hatvanadik születésnapja például azért ért hirtelen véget, mert a partin a férfi egy puskával kezdett hadonászni.

Az NBC május közepén tűzte műsorára a Farrah's Story című alkotást, amely színésznő a rákkal folytatott küzdelméről szóló dokumentumfilm folytatása, és Fawcett utolsó másfél évéről szól.