Meghalt Farrah Fawcett

2009.06.25. 19:12 Módosítva: 2009.06.25. 19:59
A Charlie angyalai sztárja és a 70-es évek amerikai szexszimbóluma hosszú betegség után hunyt el rákban. 2006 óta küzdött a betegséggel, élettársa Ryan O'Neal, a Love Story című film főszereplője mellette kénytelen volt újraélni a filmet. Össze akartak házasodni, de már nem volt idejük.

Hosszú betegség után hatvankét éves korában egy Los Angeles-i kórházban elhunyt Farrah Fawcett, a hetvenes évek nagysikerű Charlie angyalai című sorozatának egyik angyala. Fawcettet 2006-ban már kezelték végbélrákkal, akkor úgy tűnt, hogy sikerül legyőzni a betegséget, küzdelméről még dokumentumfilm is készült. 2007-ben azonban a színésznő betegsége kiújult, újabb áttéteket találtak, és az orvosok idén már azt mondták neki, hogy legfeljebb fél éve van hátra. Fawcettet a közelmúltban Németországban vetették alá egy kísérleti terápiának, aztán visszaszállították Kaliforniába. 39 kilósra fogyott, és kihullottak legendás szőke fürtjei is, amelyekkel annak idején divatot teremtett világszerte.

A végstádiumos rákbeteg színésznővel azért foglalkozott sokat a bulvármédia, mert élettársa Ryan O'Neal játszotta a főszerepet az 1970-ben készült Love Story című filmben, amelyben kedvesét, akit Ali McGraw alakított, gyógyíthatatlan betegség ölte meg szerelmük beteljesülésekor. A könnyes történet most valósággá vált a bulvárlapok szerint, ezért az amerikai bulvárlapok címlapjára került, hogy O'Neal bejelentette: feleségül veszi a súlyos beteg Fawcettet.

"Korábban többször is kértem, hogy jöjjön hozzám feleségül. De olyankor mindig nevetni kezdett, mintha valami vicceset mondtam volna. De ezúttal beleegyezett" – mesélte pár napja O,Neal az ABC-nek adott interjújában.

Egyes sajtóértesülések szerint Fawcett és O'Neal már a németországi gyógykezelés alatt össze akart házasodni, de nem tudtak túllépni a külföldön kötött házasság bürokratikus akadályain. Ezért Kaliforniában tervezték az esküvőt.

"Már készen van az esküvői ruha is. Vidám, szerelemmel teljes eseményt akarunk" – nyilatkozta az ABC-nek O'Neal. A szertartásra azonban már nem maradt idejük.

Popikon volt

A Texasban született Farrah Fawcett a hetvenes években tévéreklámokban szerepelt, majd a Charlie angyalai tévésorozat szőke nyomozónőjeként vált ismertté. Jellegzetes frizurájával és mosolyával valódi popkulturális ikonná vált, a Charlie angyalai sikere után emblematikusnak számító jellegzetes frizurájával évtizedekre tematizálta a fodrászipart. Igazi szexszimbólum lett, egyik plakátjából, amin piros fürdőruhában pózol 12 millió darabot adtak el csak az Egyesült Államokban.

farrahfawcettposter

Fawcett három Emmy-díjat is kapott, az elsőt az 1984-es Tűzfészek című filmért, amiben nem csak főszerepet játszott, de ő volt a producer is. A televíziós dráma a családon belüli erőszakról szólt. A téma egyébként a magánéletben sem kerülte el: viharos volt kapcsolta O'Neallel, hatvanadik születésnapja például azért ért hirtelen véget, mert a partin a férfi egy puskával kezdett hadonászni.

Az NBC május közepén tűzte műsorára a Farrah's Story című alkotást, amely színésznő a rákkal folytatott küzdelméről szóló dokumentumfilm folytatása, és Fawcett utolsó másfél évéről szól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport