Újratárgyalják a Politkovszkaja-ügyet

2009.06.25. 12:22
Idén februárban felmentették a 2006-os újságíró-gyilkosság vádlottjait, de az ügyészség fellebbezett, és az orosz legfelső bíróság megsemmisítette az elsőfokú ítéletet.

Az orosz legfelső bíróság csütörtökön megsemmisítette a gyilkosság vádlottait felmentő első fokú ítéletet, és új tárgyalást rendelt el.

A három gyanúsítottal az esküdtszék mentette fel február 20-án, és azzal indokolta, hogy a vádlottak bűnössége nem nyert kellő bizonyítást. Az ügyészség viszont formai hibákra hivatkozva fellebbezett a döntés ellen.

Nem hagyták dolgozni a nyomozókat?

A Novaja Gazeta című ellenzéki lap szerkesztőségében úgy látják, hogy a felmentetteknek közük volt a gyilkossághoz, és a felmentő döntést nem ártatlanságuk indokolta, hanem az, hogy a nyomozókat nem hagyták dolgozni.

Anna Politkovszkaját, aki főleg a csecsenföldi eseményekről és az ottani jogsértésekről szóló írásaival keltett feltűnést, 2006. október 7-én lőtték le a saját háza előtt. A gyilkos lövést leadó személy nem szerepelt a per vádlottjai között, nemzetközi körözéssel keresik, és a perben nem nevezték meg a bérgyilkosság felbujtóját sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport