A Tv2 beperli az ORTT-t

2009.07.29. 11:51 Módosítva: 2009.07.29. 14:13
A Tv2 bíróság előtt fellebbezi meg az ORTT által kiszabott 12 órás elsötétítést, amit azért kaptak, mert a pedofíliáról beszélgettek délután Joshi Bharat talkshow-jában.

Perre viszi a csatornára kiszabott félnapos elsötétítést a TV2 - közölte az országos kereskedelmi csatorna, amely hivatalosan nem ért egyet a döntéssel és sokallják is a szankciót.

Az Országos Rádió és Televízió testület július 15-én sújtotta tizenkét órás elsötétítéssel a TV2-t, mivel a február 5-én délután sugárzott Joshi Bharatot 12-es korhatárkarikával vetítették, pedig a műsorban a kiskorúak megrontásával foglalkoztak. Az adásban egy nő elmesélte, hogy élettársa hogyan molesztálta hosszú időn át két saját gyermekét, és az előző házasságából született kisfiát, egy archív bejátszásban megszólalt az egyik bántalmazott gyerek is, később pedig a feltételezett megrontó is megjelent a stúdióban, aki tagadta a vádakat.

A médiahatóság eredetileg kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Két héttel korábban az RTL Klubot sújtotta szintén egy délutáni kibeszélőshow egyik adása miatt 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság.