Élő adásban vallotta be a tini, hogy megerőszakolták

2009.08.04. 11:42
Az egyik műsorvezetőt az ausztrál Megasztárból is kirúgták, miután élő adásban alázott meg egy 14 éves lányt Sydney legnépszerűbb reggeli rádiós műsorában. A tini elő adásban vallotta be, hogy két évvel korábban megerőszakolták.

Hatalmas közfelháborodást váltott ki Ausztráliában a 2Day FM reggeli műsora, amiben múlt héten egy tizennégy éves lányt kérdeztek arról, hogy él-e szexuális életet, írja a BBC. A tinit hazugságvizsálóra kötötték, és az anyja tette fel neki kérdést, bár tudta, hogy a lányát két évvel korábban megerőszakolták.

Miután ezt az adásban be is vallotta, az egyik műsorvezető, Kyle Sandilands még megjegyezte: "Aha, tehát ez volt az egyetlen szexuális élményed eddig?" Végül a másik műsorvezető, Jackie O zárta le a beszélgetést, miután leesett neki, hogy túl messzire mentek.

Kirúgták az ausztrál Megasztárból

Sandilandset ezek után az ausztrál Megasztárból, az Australian Idolból is kirúgták, ahol benne volt a zsűriben. A műsor gyártója ezt hivatalosan azzal indokolta, hogy a televíziós és a rádiós személyisége között egyre nagyobb az ellentmondás. "Míg az Idol egy családi műsor, Kyle rádiós megnyilvánulásai egyre botrányosabbak" - írták egy közleményben.

Az esethez még az ausztrál miniszterelnök is hozzászólt. "Aggasztónak tartom, ahogyan ezzel a fiatal lánnyal bántak, és azt hiszem, a legtöbb ausztrál egyetért velem" - mondta Kevin Rudd. A történteket az ország gyermekvédelmi hatósága és a remdőrség is vizsgálja.