A Barátok közt miatt későbbre raknák a magyar–portugál vb-selejtezőt

2009.08.31. 14:48
Az MLSZ szerint a portugáloknak előnyt jelentene, ha a világbajnoki selejtező az előre tervezett háromnegyed kilencnél később kezdődne. Az RTL Klub programtervében fél tízes a közvetítés, lehet, hogy a csatorna mégsem élőben adja a mérkőzést

Vita robbant ki a magyar szövetség és a labdarúgó-válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjét közvetítő RTL Klub között a jövő szerdai, portugálok elleni összecsapás 20:45 órára tervezett kezdési időpontjáról. Emiatt akár az is megtörténhet, hogy csúsztatva kerül képernyőre a sorsdöntőnek ígérkező találkozó.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a vendégek azt kérték, hogy a magyar csatornának is megfelelően este fél tízkor kezdődjön a meccs, ennek azonban a szövetség azért nem tett eleget, mert a portugáloknak jelentett volna előnyt (Portugáliában egy órával korábbi időzónában van, vagyis a fél tíz a csak rövid időre érkező portugál csapatnak valójában fél kilencet jelentene.)

"Meglepő, hogy a szövetség ezúttal nem vette figyelembe, sőt kifejezetten az ezzel kapcsolatos kérésünk és több javaslatunk ellenére döntött olyan időpont mellett, amely egyébként a mérkőzést szintén közvetítő portugál csatornának sem ideális" – mondta Rényi Ádám, a kereskedelmi csatorna kommunikációs igazgatója, aki szerint a közvetítés tervezett kezdési ideje ennek ellenére 21:30, de "az RTL Klub azért a műsorváltozás jogát fenntartja". Vagyis egyelőre úgy néz ki, a Barátok közt miatt csak csúsztatva adja majd a mérkőzést a csatorna.

Na de melyik szakma szempontjai?

Az RTL Klub által elmondottakra reagálva Serényi Péter MLSZ-sajtófőnök azt nyilatkozta, elsősorban a szakmai szempontokat kell figyelembe venni a kezdési időpont kijelölésekor.

A csoportjában második, pótselejtezőt érő helyen álló magyar válogatott szombaton 20 órától a svédeket fogadja a Puskás Ferenc Stadionban, ezt a mérkőzést élőben közvetíti a csatorna, míg négy nappal később 20:45-től a portugálokat látja vendégül ugyanott Erwin Koeman együttese.

A magyar labdarúgó-válogatott hat mérkőzésen szerzett 13 pontjával jelenleg második csoportjában. Ha szombaton a svédek és szerdán a portugálok elleni meccseket is nyeri, elérhető közelségbe kerül a vb-pótselejtezőt jelentő második hely. Magyarország legutoljára 1986-ban, Mexikóban volt világbajnokságon.