Eladták a Heti Választ

2009.08.31. 20:06 Módosítva: 2009.08.31. 23:39
Új tulajdonosa lesz a Heti Válasznak, azonban a lap irányultsága nem változik, és továbbra is Borókai Gábor marad a főszerkesztő. A lap egy későbbi médiaportfólió első eleme lesz, derül ki a lapigazgató-helyettes közleményéből.

Az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt. megvásárolja a Heti Választ, az új tulajdonos nem kíván változtatni a lap irányultságán, tartalmán, a főszerkesztői székben pedig továbbra is Borókai Gábor ül, áll a Bánhegyi Zsófia lapigazgató-helyettes hétfői közleményében.

A hétfőn aláírt szerződés szerint a vásárló egy 51 százalékban Fellegi Tamás médiaüzletember, 49 százalékban pedig a dán DEFAP kockázati-tőke befektetésekkel foglalkozó pénzügyi csoport által tulajdonolt projektcég. Az eladó, Lantos Csaba üzletember a tranzakció nyereségét egészségügyi vállalkozásaiba fekteti, áll a közleményben.

A befektető médiaportfólió létrehozását tervezi, amelyben a Heti Válasz mostani megvásárlása az első fontos állomás, írják. Az eladást és a vételt egyaránt befolyásolta, hogy az új környezet, a tervezett szinergiák kialakítása már a válság idején is jobb piaci feltételeket nyújt az eddig önállóan is sikeres lapnak, tették hozzá. Mint írják, az eddigi tulajdonos "a lap beágyazottságának javulásával és a piac várhatóan erőteljes konszolidációjával indokolta az eladást".  • Tippek
  • Árfolyam