Székely Ferencet akarják MTV-elnöknek

2009.09.01. 11:37
Székely Ferenc korábbi ügyvezetőt látná szívesen a köztévé élén a szocialista pártelnök és a frakcióvezető is. Pénteken választ elnököt a Magyar Televízió.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Lendvai Ildikó MSZP-elnök és Mesterházy Attila frakcióvezető felsorakozott Székely Ferenc mögött, aki a Horn-kormány idején ügyvezetőként állt a köztévé élén, és aki kemény vezetési stílusáról, valamint Kovács László és az idősebb szocialista vezetők iránti elkötelezettségéről ismert.

A napilap keddi számában megjelent cikk szerint egy a pártelnök és a frakcióvezető irányvonalától eltérően mozgó szocialista kör inkább Jutasi Zoltánt, a Wallis cégcsoport egyik volt vezérigazgatóját látná szívesen az MTV élén.

A cikk ismerteti, hogy rajtuk kívül még hárman jelentkeztek az elnöki pályázatra: Pehi László, Havasi János és Romhányi Béla. A jelentkezőket szerdán hallgatja meg az MTV kuratóriuma, és pénteken sor kerül az elnökválasztásra.

Székely Ferenc 2005 közepéig a Magyar ATV programigazgatójaként dolgozott, de munkájából a hivatalos indoklás szerint erőszakos vezetési stílusa miatt felmentették. Egyes feltételezések szerint Székely politikai kapcsolatainak gyengülése miatt kellett távoznia, mivel kovács László brüsszeli kinevezése után az idősebb szocialista vezetők helyett a fiatalabb vonal lobbiereje nőtt meg. Így került az ATV programigazgatói székébe Székely távozása után Szabó Stein Imre, aki az SZDSZ támogatását is élvezte.