Vezetőn veszekszik a Sláger és a Danubius

2009.09.01. 16:15 Módosítva: 2009.09.01. 18:02
Turi Árpád a Sláger Rádiótól a Danubiushoz távozott, pedig szerződése szerint hat hónapig nem vállalhat hasonló munkakört a konkurenciánál. A Sláger egykori kereskedelmi igazgatója hétfőtől kereskedelmi vezérigazgató-helyettes új munkahelyén.

A távozása utáni moratórium lejárta előtt lépett a versenytárs alkalmazásába a Sláger Rádió korábbi kereskedelmi igazgatója - áll az országos kereskedelmi adó közleményében, amelyre a Danubius Rádió érdemben nem reagált.

A Sláger azt kifogásolja, hogy Turi Árpádot, aki tavaly októbertől augusztus 8-ig volt az adó kereskedelmi igazgatója, munkaszerződése szerint a távozását követő hat hónapra "versenysemlegességi kötelezettség terheli", azaz ez idő alatt a rádió versenytársánál nem létesíthet előző munkakörével megegyező, vagy ahhoz hasonló jogviszonyt.

"Amennyiben szükséges, a Sláger Rádió haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket valamennyi jogos követelése érvényesítése érdekében" – írta közleményében a rádió.

A Danubius közleménye szerint a társaság álláspontja az, hogy "közte és a másik kereskedelmi rádió között az említett témában nincsen jogviszony, ezért számukra a levél értelmezhetetlen", ezért nem kívánják kommentálni az ügyet, és a maguk részéről lezártnak tekintik.

Új titulus, ugyanaz a munkakör

Turi a Danubiusnál kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozíciót kapott, hozzá tartozik a rádió tájékoztatása szerint a reklámértékesítés és a promóció is, de a Sláger szerint az új, eddig nem létezett titulus csak trükk, hogy kikerüljék Turi szerződésének korlátozó passzusait.

Turi kinevezése "nemcsak azt a szemléletet tükrözi, amely szerint egységben kívánjuk kezelni a kereskedelmet és a promóciót, hanem azt a felelősségi szintet is, amely nálunk ehhez a területhez kapcsolódik" - idézte Földes Ádám vezérigazgatót a Sláger vádjaira reagálva a Danubius Rádió közleménye.  • Hírek
  • Bankszámla