Magyar hoki, kosár és kézilabda a Sport Klubon

2009.09.02. 16:25
Az IKO-hoz tartozó Sport Klub és az RTL Klub megosztoznak a magyar hoki, a kézilabda és a kosár legfontosabb meccsein.

A Sport Klub a magyar kézilabda, kosárlabda és vízilabda meccseinek közvetítésével erősíti kínálatát, miután az RTL Klubban is tulajdonrésszel rendelkező IKO-hoz tartozó sportcsatorna elvesztette a magyar futballbajnokság tévés jogaiért vívott küzdelmet, így második adóját, a Sportklub+-t kénytelen volt ősztől megszűntetni.

Ősztől a férfi és női kézilabda találkozókat közvetíti a Sport Klub, a bajnokság mellett lesznek nemzetközi meccsek is, sőt Balatoni Kézilabda Fesztivált is élőben adja a csatorna, ahol az MKB Veszprém az orosz és horvát bajnokkal, valamint a szlovén ezüstérmessel játszik majd.

A vízilabda legfontosabb mérkőzései szintén láthatók lesznek a sportadón, a szövetséggel kötött szerződés értelmében hétfőnként a férfi első osztályú bajnoki mérkőzéseket, emellett a hazai rendezésű nemzetközi meccseket (Volvo Kupa és az Unikum Kupa) is a Sport Klub sugározza. A jégkorong az EBEL-liga mérkőzéseivel, a kosár pedig a Közép-európai Liga meccseivel szerepel majd az adó műsorán.

Emellett a Sportklubon sugározzák majd az osztrák, a brazil, a belga és az orosz futballbajnokságot is, amik azért közel sem olyan népszerűek, mint a Sport1-en látható magyar bajnokság, vagy a DigiTv angol és német bajnoki meccsei.

Az RTL-en is lesznek meccsek

A vízilabda, a kézilabda és a jégkorong kupák egyes meccseit ráadásul nem a Sportklub, hanem az IKO befolyása alá tartozó RTL Klub sugározza majd, így ezek a sportágak sok év után először tűnnek fel országos csatornán.

Információink szerint az RTL Klub és az IKO igyekszik megmenteni a Sportklubot, mivel a fontosabb futballjogok elvesztése után elég nehéz lesz fenntartani az adó nézettségét. Erre jelentenek megoldást a tévés szempontból kevéssé népszerű sportágak, amelyeket az RTL Klub egy-két fontosabb meccsel igyekszik majd népszerűsíteni, hogy azután a sportág rajongói átszokjanak a Sport Klubra.

„Az RTL Klub eddig is programstruktúrája egyik alappillérének tekintette a sportot, gondoljunk csak a Forma 1 és Dakar közvetítésekre, a BokszKlubra, vagy akár a labdarúgó-válogatott mérkőzéseire. Az RTL Klubnál hiszünk abban, hogy megfelelő műsorelhelyezéssel a sportközvetítések nézett - és kereskedelmileg is sikeres - műsorszámok lesznek” – mondta Dirk Gerkens vezérigazgató.