Leépítések lesznek az MTV-nél

2009.09.07. 22:25
Az MTV középtávú stratégiájában nagy szerepet kap majd, hogy új, modern technikával lássák el a köztévét, és ezzel párhuzamosan a dolgozók egy részétől megváljanak. Kevesebben dolgoznak majd az MTV-ben, de többet fognak keresni.

Középtávú stratégia készül a Magyar Televízióban - mondta el Czeglédi László, a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Czeglédi szerint van rá esély, hogy egy hónapon belül elfogadják a dokumentumot, amelyet első olvasatban a jövő héten tárgyal a kuratórium elnöksége.

A stratégia részeként korszerű technológiával látják el az intézményt, ezért a mainál jóval kevesebb munkatárssal tudja majd ellátni feladatait a Magyar Televízió.

A kuratóriumi elnök szerint a költözés idején csak a biztonságos működéshez minimálisan szükséges eszközöket szerezte be a közmédium, ugyanakkor új, modern technika birtokában akár több százzal is csökkenthetik a jelenleg 1700 körüli létszámot.

Már azzal is jelentős összeget takarítanak meg, hogy egyetlen helyre költöztették a korábban a város harminc pontján működő közmédiumot, a következő lépésben "megfelelő szervezetet és megfelelő létszámot" kell kialakítani; ebbe az is belefér, hogy kevesebb, de jobban megfizetett munkatárs dolgozzon az MTV-nél.

Czeglédi László elmondta: még a héten találkozik a cég üzemi tanácsával. "Meg szeretném nyerni a dolgozók nagy többségét, hogy a korszerűsítés nem ellenük van, hanem a tisztességesen dolgozók érdeke" - jelentette ki a Czeglédi, aki a hétvégén a Napkeltében azt nyilatkozta, hogy "nem kevesen csak azért jönnek be, mert itt kapják a fizetést".