3d-ben közvetítenék a 2012-es olimpiát

2009.09.11. 11:34
A londoni olimpiai játékok közvetítése a tévézés új korszakának kísérleti fázisát jelentheti egyes producerek szerint. A BBC a 2012-es olimpiát 3d-ben közvetítheti, írja a Guardian.

A cég többféle új technológiával is próbálkozik, hogy a nézők számára még élvezhetőbbé tegyék a műsort, a közvetítés egy része például 3d-ben menne, mondta Roger Mosey, a BBC 2012-es olimpiai közvetítésének vezetője egy amszterdami konferencián.

A műsor egészéről nem lehet szó, mert a technológiai háttér még nem adott hozzá. "Kár lenne nem megmutatni azokat a kísérletezéseket, amelyek a jövő egyik várható nagy változását eredményezhetik - tette hozzá. - Már csak a több mint 80 000 férőhelyes telt házas Olimpiai Stadion megörökítése miatt is."

Bevetnek szuper hd-kamerákat is, még ha nem is elég felszerelt a legtöbb háztartás ahhoz, hogy a csúcsminőségű képeket fogni tudja. "A 3d, illetve szuper hd-technika bevetése 2012-t így is korszakalkotó évvé teheti" - hangzott el.

A beszéd válaszreakció volt James Murdoch kritikai megjegyzésére, miszerint a BBC-nek nem kéne belefolynia a digitális médiába. Mosey a News Corporation-igazgató borúlátó nyilatkozatára válaszul azt is leszögezte: a BBC közszolgáltató státusa ellenére képes együttműködni a privát szektorral.